Πολιτική

Σήμερα 07:58 Τελευταία ενημέρωση : Σήμερα 15:31

“Eνώπιος Ενωπίω” - Κασσελάκης: Παρασκήνια από την συνέντευξη στον ΑΝΤ1 (βίντεο)

Τι κατέγραψε η κάμερα στα παρασκήνια πριν το γύρισμα της εκπομπής ''Ενώπιος Ενωπίω'' με καλεσμένο τον Στέφανο Κασσελάκη.

“Eνώπιος Ενωπίω” - Κασσελάκης: Παρασκήνια από την συνέντευξη στον ΑΝΤ1 (βίντεο)
-

Ο Στέφανος Κασσελάκης πριν την συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου και την εκπομπή του ΑΝΤ1 ''Ενώπιος Ενωπίω'' περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις του σταθμού, στα στούντιο ΚΑΠΑ, συνομίλησε και αντάλλαξε χειραψία με εργαζόμενους και βρέθηκε στην αίθουσα σύνταξης των ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Μεταξύ άλλων, μίλησε με τον προϊστάμενο του οικονομικού ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, Νίκο Ρογκάκο και με τον μετεωρολόγο του ΑΝΤ1, Τάσο Αρνιακό.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου τον ρώτησε, αμέσως μόλις συναντήθηκαν, για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Στέφανο Κασσελάκη να του απαντά πως θα τα πουν όλα στον "αέρα" της εκπομπής":

Η συνέντευξη στο ''Ενώπιος Ενωπίω''

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, «Ενώπιος Ενωπίω» ο Στέφανος Κασσελάκης, το βράδυ της Πέμπτης.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο αν παραμένει ή όχι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα, στις εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος στην πορεία προς τις εκλογές ανάδειξης νέου προέδρου, αλλά και στο εξώδικο σχετικά με τη διαρροή του Πόθεν Έσχες του.

Ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε, ακόμη, σε μια σειρά από ερωτήματα σχετικά με το αν θα παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που δεν εκλεγεί, στο αν θα παραστεί στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββάτου, καθώς και στις αιτιάσεις των αντιπάλων του περί lifestyle επιλογών και του κατά πόσο είναι αριστερός.

Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να είναι ενεργός – Ήθελα να συνεργαστούμε αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση
«Η βάση του ΣΥΡΙΖΑ με επέλεξε για να τα αλλάξουμε όλα και ο Αλέξης Τσίπρας κράτησε ουδέτερη στάση. Τώρα βρισκόμαστε σε ένα δύσκολο κενό πολιτικής ηγεσίας για το κόμμα. Καταστατικά είναι ξεκάθαρο ότι όταν υπάρχει άρση εμπιστοσύνης, πάμε σε έκτακτο συνέδριο. Βεβαίως παραμένω πρόεδρος διότι δε νοείται ένα κόμμα να μην έχει διαχειριστική και διοικητική ηγεσία» είπε αρχικά.

«Δεν πρόκειται να κάνω δίκη προθέσεων. Αρνούμαι να πιστέψω ότι πρώην πρωθυπουργός ασχολείται με τέτοια ζητήματα σε αυτό το επίπεδο, στο οποίο έχουμε καταλήξει. Από κει και πέρα να σας πω ότι εάν ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί να επιστρέψει στην πρώτη γραμμή της πολιτικής το πιο έντιμο πράγμα θα ήταν να κατέβαινε απέναντί μου ως υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Άρα μέχρι εκεί γνωρίζω, αυτά σας καταθέτω», ανέφερε στη συνέχεια.

«Αυτό που μπορώ να σας πω με κάθε ειλικρίνεια είναι ότι μετά την αμφισβήτηση το δέχτηκα το Φεβρουάριο στο συνέδριο έκανα τα πάντα για να μπορέσει αυτή η σχέση να εξομαλυνθεί, πραγματικά. Μου είχε πει μάλιστα τότε ότι ήταν υπερήφανος για το κόμμα. Στους μήνες που ακολούθησαν είχα προσπαθήσει να συνεργαστούμε για δράσεις κι εκδηλώσεις που θα τόνιζαν μάλιστα το κυβερνητικό έργο του Αλέξη το ’15 – ’19 και δεν υπήρχε ανταπόκριση για αυτό», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Δεν ειπώθηκε από μένα η λέξη κουκουλοφόροι

Ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε, εκτός των άλλων και στον όρο «κουκουλοφόροι» που του αποδίδεται.

«Δεν είπα για κουκουλοφόρους. Ουδέποτε ειπώθηκε η λέξη κουκουλοφόρος. Ουδέποτε ειπώθηκε η λέξη πραξικόπημα από εμένα. Ουδέποτε ειπώθηκε η λέξη πραξικοπηματίες από εμένα. Κι αυτό το οποίο είπα ήταν ότι μερικοί, οι αξιότιμοι, αξιότιμα μέλη της ΚΕ, που θα ήθελαν να ψηφίσουν δημόσια, όπως θα έπρεπε σε μια τέτοια συγκυρία, ότι μερικοί τους φόρεσαν κουκούλα δηλαδή έκρυψαν την ψήφο τους» σημείωσε και πρόσθεσε: Υπήρχε μια ψηφοφορία που ενώ αποφασίστηκε να είναι μυστική και τελικά ήταν ημι-μυστική γιατί υπήρχαν και τηλέφωνα. Και τελικά τώρα γνωρίζουμε ότι υπήρχε και ένα μέλος της Νέας Αριστεράς, που ψήφισε τηλεφωνικά στην Κεντρική Επιτροπή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 Θα πάμε σε εκλογές, ό,τι κι αν γίνει στο συνέδριο – Υπάρχει σχέδιο για να μην είμαι υποψήφιος
«Δεν θεωρώ ότι η λέξη διεκδίκηση είναι η σωστή λέξη. Είναι αυτονόητο καταστατικά ότι το συνέδριο πρέπει να αποφανθεί εάν επικυρώνει την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για άρση της εμπιστοσύνης», σημείωσε.

Σε ερώτηση σχετικά με τις υποψηφιότητες, απάντησε ότι «υποψήφιοι είναι όσοι εγκρίνει το συνέδριο» και το ερώτημα αν θα είναι υποψήφιος, ο κ. Κασσελάκης απάντησε: «Βεβαίως, θα πάμε σε εκλογές ό,τι και να γίνει. Θα πάμε σε εκλογές προέδρου ό,τι και να γίνει.».

«Ακόμα και αν στο συνέδριο ακυρώσουν την άρση εμπιστοσύνης, θα προχωρήσουμε κανονικά στη διαδικασία εκλογής προέδρου. Έπρεπε να είχε γίνει εκλογή Κεντρικής Επιτροπής», είπε και πρόσθεσε: «Ακόμη και αν ακυρωθεί η πρόταση μομφής από το Συνέδριο θα συνεχίσουμε κανονικά για εκλογή προέδρου και με δική μου πρωτοβουλία».

«Η Επιτροπή μπορεί να αποκλείσει την υποψηφιότητά μου αλλά μπορεί να ακυρωθεί αυτό. Στελέχη που με έχουν πει Μουσολίνι και Γκέμπελς και ότι δε θα έχω δεύτερη ευκαιρία στη χώρα , αυτοί ουδέποτε έχουν πάει στην επιτροπή δεοντολογίας. Αυτό αποδεικνύει ότι κάτι δε λειτουργεί σωστά. Τη λύση θα τη δώσει η βάση με νέο καταστατικό», σημείωσε σε άλλο σημείο.

 Είμαι πολύ αριστερός

«Είμαι πολύ αριστερός και είμαι περήφανος για αυτό. Πολιτεύομαι με την Αριστερά στην καρδιά μου. Η έμπνευσή μου είναι αυτοί οι αγωνιστές, που έρχονται δίπλα μου σε κάθε στάση που κάνω, σε κάθε εκδήλωση και μου λένε: “μη τα βάζεις κάτω παιδί μου, μην μασάς. Θα πρέπει να καθαρίσει ο τόπος”. Αυτό για μένα είναι Αριστερά. Αριστερός είναι αυτός που τσαντίζεται με την αδικία» τόνισε, απαντώντας στους επικριτές του.

Αν δεν βγω πρόεδρος, θα μείνω στον ΣΥΡΙΖΑ – Δεν θα κάνω νέο κόμμα

Την πρόθεσή του να παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών γνωστοποίησε ο Στέφανος Κασσελάκης στη συνέντευξή του στο «Ενώπιος Ενωπίω» και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να εμποδίζει τη βάση να εκφραστεί. Είτε μέσω Συνεδρίου, είτε μέσω κάλπης και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να το κάνει αυτό κατηγορώντας και ρίχνοντας την ευθύνη στον άλλον. Και για να λήξει αυτή η συζήτηση περί κόμματος Κασσελάκη, να φανταστείτε ότι με έχουν ρωτήσει και με έχουν παροτρύνει πολλοί γιατί δεν κάνω δικό μου κόμμα… Η βάση θα δώσει τις λύσεις σε αυτές τις εκδοχές που αναφέρετε. Υπάρχουν λύσεις και η βάση θα τις δώσει. Εγώ έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και όπως έχω δεσμευτεί να μην προδώσω τη βάση ποτέ, έτσι πιστεύω ότι κι εκείνη θα πράξει αυτό που πρέπει. Δεν πρόκειται να φύγω από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα κάνω νέο κόμμα. Δεν έχω πολιτευτεί ως μη εκλόγιμος βουλευτής στο Επικρατείας, στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχω χρωματιστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ με αυτόν τον τρόπο για να κάνω δικό μου κόμμα. Δεν έχω έρθει να μικρύνω τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά να προσφέρω. Κι όταν έχασε την πρώτη εκλογή ο ΣΥΡΙΖΑ τον Μάιο ήμουν δίπλα και στον Αλέξη Τσίπρα και στην εκλογική επιτροπή που δημιούργησε και πηγαίναμε παντού. Και συνέχισα μετά τη δεύτερη εκλογή να αντιπολιτεύομαι την κυβέρνηση της ΝΔ, όταν πολλοί είχανε βάλει κάτω τα μολύβια. Άρα, λοιπόν, δεν πρόκειται να πληγώσω το κόμμα μας, είναι ο δικός μας ο ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε μεταξύ άλλων.

Στο ερώτημα εάν θα παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ εφόσον κάποιος άλλος εκλεγεί πρόεδρος, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε καταφατικά και ισχυρίστηκε ότι λένε ψέματα όσοι μιλάνε για κόμμα – ΙΧ.

«Εάν, λοιπόν, η βάση θέλει να αναδείξει οποιονδήποτε σε οποιαδήποτε θέση, θα το κάνει. Δεν θα αποφασίζει ο πρόεδρος. Αυτό είναι το όραμα για τον ΣΥΡΙΖΑ και για την χώρα μας. Οι Έλληνες πολίτες έχουν απογοητευτεί από την πολιτική κι από τους πολιτικούς. Συμφωνούμε όλοι σε αυτό. Το μεγάλο διακύβευμα της στιγμής είναι η κρίση στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία μας σε αυτή τη χώρα. Ψηφίζουμε, ψηφίζουμε, ψηφίζουμε και τίποτα δεν αλλάζει. Και η ερώτηση είναι γιατί; Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα έχουμε μια οικονομική ολιγαρχία. Αυτή είναι η οποία διοικεί τον τόπο. Το ξέρουμε όλοι. Να πούμε την αλήθεια. Και η ερώτηση είναι: τι βάζουμε απέναντι σε αυτό; Ψηφίζουμε κάθε τέσσερα χρόνια. Πώς το λύνουμε αυτό; Και η απάντηση είναι η συμμετοχική αμεσοδημοκρατία», είπε.

Δεν θα πάω στην Κεντρική Επιτροπή το Σάββατο
«Δεν πρόκειται να πάω. Δεν ρίχνω λάδι στη φωτιά. Ξέρετε ότι υπάρχει ένα μένος με το πρόσωπό μου. Δεν μου αρέσει να βλέπω τον εαυτό μου να μαίνεται. Πιέσεις υπάρχουνε. Που και που πρέπει να βάλουμε κόκκινες γραμμές. Δεν θα προκαλέσω», υπογράμμισε.

Στέφανος Κασσελάκης

Η απάντηση για το lifestyle – «Υπάρχει ζήτηση για την ζωή μου γιατί είναι άκρως πολιτική»
Την δική του απάντηση έδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Νίκο Χατζηνικολάου και το «Ενώπιος Ενωπίω», αναφορικά με τα εσωκομματικά βέλη ότι προβάλλει περισσότερο την προσωπική του ζωή και το lifestyle παρά τις πολιτικές του θέσεις.

«Πρέπει να επιμείνω, να συνεχίσω να συστήνω τον εαυτό μου κάθε μέρα και να αναδείξω πολιτικό περιεχόμενο», υπογράμμισε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Είναι δικαίωμά μας να θέλουμε να έχουμε όμορφες στιγμές και η πλειοψηφία στο γάμο μας ήταν από το εξωτερικό. Έκανα τα πάντα για να μη διαρρεύσει ούτε μία φωτογραφία… Για την προβολή της ζωής μου, αν αυτό θα ήταν πετυχημένο σε μια ξένη κουλτούρα, δε συμβαίνει στην Ελλάδα αλλά από κει και πέρα, μακάρι να ήταν το ίδιο διάφανοι και άλλοι πολιτικοί στη χώρα μας.

Ο λόγος που υπάρχει ζήτηση για την προβολή της ζωής μου και στήνονται οι δημοσιογράφοι έξω από την πόρτα μου, πιστεύω ότι είναι επειδή η ζωή μου είναι άκρως πολιτική. Έγινα απόδημος, είμαι ο εαυτός μου δε λέω ψέματα για τον προσανατολισμό μου. Είμαι παντρεμένος με άνθρωπο του ιδίου φύλου… Όλα αυτό είναι πρωτόγνωρο. Και να ήθελα να συνεχίσω, δεν έχει μείνει τίποτα. Είναι όλα γνωστά».

Στέφανος Κασσελάκης

Δεν θα τινάξω το κόμμα στον αέρα – Τι είπε για το εξώδικο και το Πόθεν Έσχες
Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, στο εξώδικο που απέστειλε στην Πολιτική Γραμματεία και στην Κεντρική Επιτροπή, καθώς και στη διαρροή του Πόθεν Έσχες του.

«Η πρώτη μου αντίδραση είναι ότι η διαρροή προσωπικών δεδομένων σήμερα μπορεί να συμβεί σε εμένα, αύριο σε εκείνον, μεθαύριο μπορεί να συμβεί σε ένα μέλος που δεν είναι προβεβλημένο. Έπρεπε (σ.σ. τα Πόθεν Έσχες) να βγούνε όλα μαζί, όχι επιλεκτικές λεπτομέρειες σε μια ξεκάθαρη διαρροή από ένα φάκελο, ο οποίος αρχικά το κόμμα ότι ήταν κλειστός, μετά φάνηκε ανοιχτός κ.ο.κ. Και η διαμαρτυρία την οποία κατέθεσα, η εξώδικη διαμαρτυρία – εξώδικη δήλωση, εκεί είπα ξεκάθαρα ότι οφείλει να γίνει μια έρευνα στο φυσικό πρόσωπο. Ένα εξώδικο καταρχάς, για να μην ξεχνάμε την ελληνική γλώσσα, είναι έξω από τη δίκη. Είναι μια επίσημη διαμαρτυρία. Όταν παραβιάζονται συνταγματικά δικαιώματα… Που και που πρέπει να παίρνει κανείς ξεκάθαρη στάση. Δεν είμαι ένας υποψήφιος πρόεδρος, ένα μέλος του κόμματος, ανεξάρτητα με την καταστατική θέση μου ως προέδρου αυτή τη στιγμή, που την αναλύσαμε πριν, που δεν εφαρμόζονται τα συνταγματικά δικαιώματα. Όλοι μας είμαστε ισότιμοι. Υπάρχουν συνταγματικά δικαιώματα ίσης μεταχείρισης και ισονομίας. Λοιπόν, αυτό πρέπει να εφαρμόζεται από ένα κόμμα των δικαιωμάτων και το κόμμα της δικαιοσύνης» σημείωσε αρχικά.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι: «Έχω πει ότι με ικανοποίησε η άμεση αντίδραση του κόμματος μέσα στην ημέρα, που έβγαλε και τα πέντε Πόθεν Έσχες δημόσια. Και γι’ αυτόν το λόγο δεν έχω καμία πρόθεση και ουδέποτε είχα – το έχω πει πολλές φορές – δεν θα σύρω το κόμμα νομικά. Δεν πρόκειται να ταλαιπωρήσω αυτό το κόμμα νομικά. Και όπως είπα, ακόμη κι αυτή η διαμαρτυρία μου έλεγε να γίνει έρευνα για το φυσικό πρόσωπο. Όχι για το κόμμα. Για το φυσικό πρόσωπο που το διέρρευσε. Είναι σημαντικό όλα τα μέλη να αισθανθούν μέσα από αυτή την εκλογική διαδικασία ότι δεν είναι διάτρητοι. Ότι, δηλαδή, υπάρχει ένας μηχανισμός που μπορεί να ελέγχει την κατάσταση, να έχει δικλείδες ασφαλείας. Έχουμε αποκτήσει ανοσία στον ΣΥΡΙΖΑ από τις διαρροές. Σε κάθε Πολιτική Γραμματεία που κάναμε υπήρχε διαρροή. Δεν είναι δυνατόν να φτάνουμε στο σημείο να λέμε ότι αυτά τα προσωπικά δεδομένα δεν χρήζουν έρευνας όταν διαρρέουν. Το αντίθετο. Έπρεπε αυτεπάγγελτα να είχε κινηθεί το κόμμα. Εμείς έπρεπε να είμαστε μπροστά από τη Νέα Δημοκρατία σε αυτά τα θέματα. Αλλά ξεκαθαρίζω για να κλείνει αυτό το ζήτημα ότι την νομική οδό την αποκλείω. Από εκεί και πέρα η διαμαρτυρία μου έχει κατατεθεί και δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς θέλουν να κάνουν. Δεν είναι καταγγελία, δεν είναι μήνυση. Είναι μια διαμαρτυρία και έχω ικανοποιηθεί από την αντίδραση του κόμματος. Και εύχομαι και είμαι σίγουρος ότι ήδη διενεργείται μια έρευνα για το ποιος διέρρευσε το Πόθεν Έσχες μου».

«Δεν είμαι εδώ για να τινάξω το κόμμα στον αέρα. Δεν προκάλεσα αυτή την κατάσταση προσωπικά εγώ. Άλλοι αποχώρησαν από Πολιτικές Γραμματείες. Άλλοι έβγαιναν στα κανάλια να κατηγορούν. Άλλοι σταμάτησαν την ανανέωση του κόμματος καταστατικά. Και έχετε δει τη στάση μου. Δεν έβαλα λάδι στη φωτιά. Δεν πήγα στο κόμμα στο γραφείο. Δεν έχω μιλήσει εδώ και ενάμιση μήνα», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης σε άλλο σημείο.

Είμαι πρόεδρος και de facto και de jure
Ο Στέφανος Κασσελάκης μεταξύ άλλων απάντησε στο ερώτημα εάν παραμένει ή όχι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

«Γι’ αυτό που με ρωτάτε “είστε πρόεδρος, δεν είστε πρόεδρος” απαντάω: Καταστατικά είναι ξεκάθαρο ότι όταν υπάρχει άρση της εμπιστοσύνης από την Κεντρική Επιτροπή, πάμε σε έκτακτο συνέδριο. Το λέει ξεκάθαρα αυτό το καταστατικό» ανέφερε αρχικά και απαντώντας στο ερώτημα του Νίκου Χατζηνικολάου αν στο μεσοδιάστημα παραμένει πρόεδρος πρόσθεσε: «Βεβαίως παραμένει πρόεδρος. Παραμένει και de facto και de jure πρόεδρος, διότι δεν νοείται ένας οργανισμός, ένα κόμμα και δη κοινοβουλευτικό και αξιωματική αντιπολίτευση, δεν νοείται να μην υπάρχει διαχειριστική και διοικητική ηγεσία ενός οργανισμού. Και επιστρέφω την ερώτηση σε εσάς: ας πούμε, ότι ισχύει αυτό που λένε μερικοί άλλοι ότι είμαι πρώην πρόεδρος. Ας πούμε ότι ισχύει. Σας ρωτώ: Ποιος είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα;», υπογράμμισε.

Ειδήσεις σήμερα:

“Μπάλντοκ για σένα”: Η επική εμφάνιση της Εθνικής Ελλάδος (βίντεο)

Νίκαια: 10χρονοι τραυμάτισαν συμμαθήτριά τους - “Το σχολείο δεν μας ενημέρωσε” (βίντεο)

Δολοφονία στην Κυψέλη - Κούγιας: οι δράστες ήθελαν ο βιασμός τους να πάει στην Δικαιοσύνη, αλλά... (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)