Πολιτική

Σήμερα 18:04

Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Επέμεινε η πλειοψηφία για αποκλεισμό Κασσελάκη

Η εσωκομματική κρίση εντείνεται. Έκκληση για υποχώρηση από την Θεοδώρα Τζάκρη. Τι ψήφισε ο Πολάκης. Τι αναμένεται να συζητήσει η Κεντρική Επιτροπή.

Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Επέμεινε η πλειοψηφία για αποκλεισμό Κασσελάκη
-

Για άλλη μια φορά θυελλώδης ήταν η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή 11.10.

Κατά την συζήτηση η Όλγα Γεροβασίλη επισήμανε ότι ο κ. Κασσελάκης αρνήθηκε να ανακαλέσει την εξώδικη δήλωσή του και ότι εξακολουθεί να αποκαλεί τον εαυτό του πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, πράγματα από τα οποία προκύπτει ότι δεν σέβεται έμπρακτα τις αποφάσεις του κόμματος. Παράλληλα αναφερόμενη σε φράσεις του κ. Κασσελάκη για λαϊκή αμεσοδημοκρατία κατά την παρουσία του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Ενώπιος Ενωπίω» με το Νίκο Χατζηνικολάου, τον κατηγόρησε για υποστήριξη αλλαγής του πολιτεύματος και υπογράμμισε ότι αυτός θα ήταν ακόμα και λόγος αποκλεισμού του κόμματος από τις εθνικές εκλογές. Χαρακτήρισε την στάση του διασπαστική και υποστήριξε ότι απέναντι σε αυτήν, η σύγκληση της ΚΕ είναι η «μίνιμουμ κίνηση αξιοπρέπειας».

Από την πλευρά της η Θεοδώρα Τζάκρη απευθυνόμενη προς τους Νίκο Παππά, Ράνια Σβίγγου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Μαρία Κουβέλη και Γιώτα Μπελώνη είπε: «Κάνω έκκληση να το ξανασκεφτείτε και να μαζέψετε την σύγκληση της ΚΕ με μοναδικό σκοπό τον αποκλεισμό του Κασσελάκη από την εκλογική διαδικασία. Η εν λόγω απόφαση για συνεδρίαση της ΚΕ με θέμα τον διοικητικό αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη από τις εκλογές προφανώς δυναμιτίζει την εκλογική διαδικασία κι οδηγεί σε διάλυση τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στις οκτώ παραδοσιακές ακραίες σχισματικές φωνές της ΠΓ προστέθηκαν κι άλλοι 5 εκ των ενδιαμέσων, ο πρόεδρος της ΚΟ, Νίκος Παππάς, η γραμματέας του κόμματος Ράνια Σβίγγου, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η Μαρία Κουβέλη και η Γιώτα Μπελώνη, που με πρόσχημα το εξώδικο προσχώρησαν στο μπλοκ αυτό. Σε αυτούς τους 5 λοιπόν απευθύνομαι και ζητώ να το ξανασκεφτούν και να το μαζέψουν. Ιδιαιτέρως θεωρώ ότι οι δύο νομικοί εξ αυτών δεν μπορεί να υποστηρίζουν την περιστολή των πολιτικών δικαιωμάτων κάποιου, αν κι εφόσον αυτός ασκήσει κάποιο νόμιμο δικαίωμα του, όπως εν προκειμένω ήταν η εξώδικη διαμαρτυρία. Πρόκειται για νομικό σολοικισμό και πριν από όλα βουλευτές, στελέχη, μέλη, του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουμε επιστήμονες. Όσοι εξ υμών το θεωρείτε ως μείζον θέμα μπορείτε να  πάρετε και τις σχετικές πολιτικές πρωτοβουλίες, με τελικό όμως στόχο τον κατευνασμό, αλλά και σύμφωνα πάντα με τα όσα ο καθείς/καθεμία πιστεύει. Κάνω λοιπόν έκκληση στην σωφροσύνη ανθρώπων που σέβονται την πορεία τους και την υστεροφημία τους. Δεν έχω τίποτα να περιμένω από ανθρώπους που θέλουν να διαλύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί είναι ικανοί για όλα και για την χρήση κάθε διοικητικού μέτρου για να εξοβελίσουν την λαϊκή βούληση και να αποφύγουν την αυστηρή της κρίση. Υπάρχει η ανάγκη ενός modus vivendi ανάμεσα στη προφανή κασσελακική πλειοψηφία της βάσης και στην αντικασσελακική πλειοψηφία της ΚΕ».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Παύλος Πολάκης ψήφισε “λευκό” αναφορικά με την πρόταση αποκλεισμού του κ. Κασσελάκη.

Μέσα σε αυτό το κλίμα έντασης, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ετοιμάζεται για μία ακόμα ταραχώδη συνεδρίαση, της Κεντρικής του Επιτροπής.

Ειδήσεις σήμερα:

“Μπάλντοκ για σένα”: Η επική εμφάνιση της Εθνικής Ελλάδος (βίντεο)

“Eνώπιος Ενωπίω” - Κασσελάκης: Παραμένω πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα κάνω νέο κόμμα (βίντεο)

Σωκράτους: Συναγερμός για ύποπτο αντικείμενο

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)