Οικονομία

Σήμερα 19:02

Θεσσαλονίκη – “καρουζέλ”: Μεγάλη απάτη με τη μέθοδο του “εξαφανισμένου έμπορου”

Γνωστός βιομήχανος, δικηγόρος που έχει πολιτευτεί και ποδοσφαιρικός παράγοντας ομάδας της Μακεδονίας, βρίσκονται στο επίκεντρο της υπόθεσης.

Θεσσαλονίκη – “καρουζέλ”: Μεγάλη απάτη με τη μέθοδο του “εξαφανισμένου έμπορου”
-

Της Λίας Κοντοπούλου

Μεγάλη απάτη τύπου «καρουζέλ», βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Η υπόθεση οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη μετά το  πολυσέλιδο πόρισμα άνω των 350 σελίδων που συνέταξε η ανεξάρτητη αρχή καταπολέμησης μαύρου χρήματος. Την έρευνα επόπτευσε ο επικεφαλής της Αρχής Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Διαπιστώθηκε ότι υπήρχε ένα δίκτυο εταιρειών σε Ελλάδα, Βουλγαρία και άλλες χώρες, εταιρείες - "φαντάσματα", οι οποίες προέβαιναν σε πολυδαίδαλες εικονικές συναλλαγές με σκοπό είτε να εισπράττεται παρανόμως ΦΠΑ είτε να μην πληρώνονται φόροι. Πρόκειται για τη μέθοδο του "εξαφανισμένου εμπόρου", όπως αποκαλείται με τη ζημιά στα δημόσια ταμεία με τις πρώτες εκτιμήσεις να υπολογίζεται στα 35 εκατομμύρια ευρώ.

νας γνωστός επιχειρηματίας της Βόρειας Ελλάδας, βιομήχανος, του οποίου το όνομα πριν από είχε εμπλακεί και σε μία πολύ γνωστή ποινική υπόθεση της Θεσσαλονίκης πριν από τρία χρόνια και ένας δικηγόρος, ο οποίος πολιτεύτηκε κατά το παρελθόν, έχει διατελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος τράπεζας και ποδοσφαιρικός παράγοντας ομάδας της Μακεδονίας, βρίσκονται στο επίκεντρο της υπόθεσης. Στο μικροσκόπιο έχουν μπει δέκα πρόσωπα, ενώ ερευνάται αν συμμετείχαν και άλλοι στο κύκλωμα.

Φαίνεται σύμφωνα με το πόρισμα πως ο επιχειρηματίας έπαιρνε δάνεια χωρίς τις απαιτούμενες εξασφαλίσεις και ως αντάλλαγμα νομιμοποιούσε κεφάλαια του τραπεζίτη.

Για την υπόθεση εκτός από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης έχει ενημερωθεί και η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, καθώς φαίνεται πως το κύκλωμα είχε απλώσει τα πλοκάμια του και σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ειδήσεις σήμερα:

ΗΠΑ: Έσκιζε ελληνικές σημαίες γιατί νόμιζε ότι είναι του Ισραήλ (βίντεο)

Τουρκία: Ισχυρός σεισμός στη Μαλάτεια (εικόνες)

Βρετανία: Γυναίκα πέθανε από ασφυξία σε οθωμανικό κρεβάτι

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)