Κοινωνία

Σήμερα 16:10

Θεσσαλονίκη: Ναζιστικά συνθήματα έξω από σχολείο (εικόνες)

Τι ακριβώς συνθήματα γράφτηκαν στους τοίχους του σχολείου και ποια "οργάνωση" υπέγραψε τα συνθήματα αυτά.

Θεσσαλονίκη: Ναζιστικά συνθήματα έξω από σχολείο (εικόνες)
-

Συνθήματα υπέρ του ναζισμού αναγράφτηκαν σε τοίχους έξω από το 2ο Γυμνάσιο Νεάπολης στην Θεσσαλονίκη από οργάνωση με την υπογραφή ΕΝΕΘ («Εθνικιστική ΝΕολαία Θεσσαλονίκης»).

Ναζισμός - Θεσσαλονίκη -Σχολείο

Στους τοίχους αναγράφτηκαν αγκυλωτοί σταυροί, ο αριθμός 1488 ο οποίος συμβολίζει την «λευκή υπεροχή» και το σύνθημα «Heil Hitler» (“Ζήτω ο Χίτλερ”).

Ναζισμός - Θεσσαλονίκη -Σχολείο

Μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί ίχνη της δράσης της παραπάνω οργάνωσης στην περιοχή, ούτε άλλες λεπτομέρειες σχετικά με το ποια ακριβώς πρόσωπα έγραψαν τα συνθήματα.

Ναζισμός - Θεσσαλονίκη -Σχολείο

Και στα τοπικά γραφεία του ΚΚΕ

Όπως μεταδίδει το voria.gr, αντίστοιχη ενέργεια βανδαλισμού έγινε και έξω από τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης του ΚΚΕ στην ίδια περιοχή. Σε ανακοίνωσή του, το κόμμα ανέφερε: «Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Στην προκειμένη περίπτωση το περιστατικό σημειώθηκε λίγες μέρες πριν την εκδήλωση μνήμης προς τιμή του Τάσου Μαγκλαρίδη, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μέλους του ΚΚΕ, την 28η Οκτώβρη 1980. Η επίθεση στα γραφεία μας έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχων ενεργειών στην περιοχή της Νεάπολης σε βάρος του ΚΚΕ και άλλων λαϊκών οργανώσεων και φορέων».

Ειδήσεις σήμερα:

ΗΠΑ: Έσκιζε ελληνικές σημαίες γιατί νόμιζε ότι είναι του Ισραήλ (βίντεο)

Γεωργιάδης: Πρόστιμο 800000 ευρώ σε γιατρό για χιλιάδες συνταγογραφήσεις στον ΑΜΚΑ της μητέρας του

Βρετανία: Γυναίκα πέθανε από ασφυξία σε οθωμανικό κρεβάτι

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)