Οικονομία

Σήμερα 19:37

Μητσοτάκης: Νέα ανάρτηση στο TikTok με τρία tips για τα... tips (βίντεο)

Με ένα βίντεο στο TikTok ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξηγεί το τι θα συμβεί με τα φιλοδωρήματα των εργζομένων.

Μητσοτάκης: Νέα ανάρτηση στο TikTok με τρία tips για τα... tips (βίντεο)
-

Την απόφαση της κυβέρνησης να είναι το φιλοδώρημα, που καταβάλλεται μέσω ηλεκτρονικών πληρωμών, αφορολόγητο έως τα 300 ευρώ ανά εργαζόμενο επισημαίνει ο πρωθυπουργός μέσω ανάρτησης του στο ΤικΤοκ.

Επίσης, χαρακτήρισε παντελώς ανακριβή τη φημολογία ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να φορολογήσει το φιλοδώρημα και διευκρινίζει πως μέχρι τη σήμερον φορολογείται το φιλοδώρημα που καταβάλλεται μέσω ηλεκτρονικών πληρωμών.

«Το να αφήνουμε ένα φιλοδώρημα είναι μια ελάχιστη αναγνώριση αυτής της δύσκολης δουλειάς. Δημιουργήθηκε μια εντύπωση ότι ξαφνικά η κυβέρνηση θέλει να φορολογήσει τα φιλοδωρήματα», αναφέρει ο πρωθυπουργός και συνεχίζει:

«Αυτό είναι παντελώς ανακριβές. Μέχρι σήμερα προβλέπεται φορολόγηση των φιλοδωρημάτων για τα φιλοδωρήματα τα οποία καταβάλλονται μέσω ηλεκτρονικής πληρωμής. Το θέμα ήρθε στην επιφάνεια για τον απλούστατο λόγο ότι μετά τον covid αυξήθηκαν σημαντικά οι ηλεκτρονικές συναλλαγές, κάτι το οποίο εξάλλου επιδιώκουμε.

Ερχόμαστε λοιπόν να ρυθμίσουμε αυτό το ζήτημα και αποφασίσαμε να είναι αφορολόγητο το φιλοδώρημα έως 300 ευρώ ανά εργαζόμενο τον μήνα όταν αυτά πληρώνονται με πιστωτική κάρτα και όχι με μετρητά. Πάνω από 300 ευρώ αυτά θα φορολογούνται και πιστεύω ότι αυτό είναι δίκαιο γιατί δεν μπορούμε να δημιουργούμε εργαζόμενους δύο κατηγοριών.

Γιατί υπάρχουν και επαγγέλματα. Και αν κάποιος εργοδότης σκέφτεται να καλύψει μέρος του μισθού με φιλοδωρηματα, να ξέρετε θα είμαστε πολύ αυστηροί».

@kyriakosmitsotakis_

Ολη η αλήθεια για τα φιλοδωρήματα!

? original sound - Kyriakos Mitsotakis

Ειδήσεις σήμερα:

Λάρισα: Έκρηξη σε κομμωτήριο – “Έσκασε” το γκαζάκι

Καταγγελία για “σκουπιδότοπο” στην περιοχή της Ακρόπολης (εικόνες)

Γρεβενά - Λούνα παρκ: “Μπαλάκι” ευθυνών για την λειτουργία του

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)