Οικονομία

Χθες 21:05

Φιλοδώρημα: Η φορολογία, οι αντιδράσεις και η ρύθμιση της κυβέρνησης (βίντεο)

Όπως λένε πολίτες στον ΑΝΤ1, δεν μπορεί να φορολογούνται τα "πουρμπουάρ", την ώρα που το "μαύρο" χρήμα στη χώρα μας, αγγίζει τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ.

Φιλοδώρημα: Η φορολογία, οι αντιδράσεις και η ρύθμιση της κυβέρνησης (βίντεο)
-

Της Ηρώς Ράντου 

Να σβήσει τη φωτιά που άναψε ο Άρειος Πάγος με τη φορολόγηση των φιλοδωρημάτων επιχειρεί το ΥΠΟΙΚ μιας και οι αντιδράσεις των πολιτών… είναι καταιγιστικές.

Νομοθετική ρύθμιση που αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη βουλή απαλλάσσει τα φιλοδωρήματα από φόρους και ασφαλιστικές κρατήσεις εφόσον αυτά δεν ξεπερνούν τα 300 ευρώ το μήνα, δηλαδή τις 3.600 ευρώ το χρόνο.

Φιλοδώρημα-ρεύμα κάρτες

Η ρύθμιση αφορά μόνο εργαζόμενους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, δηλαδή  σερβιτόρους σε ταβέρνες, καφετέριες και μπαρ, διανομείς αλλά και όσους εργάζονται σε κομμωτήρια ή καταστήματα περιποίησης νυχιών.

Φιλοδώρημα-ρεύμα κάρτες

Προϋπόθεση όμως για να είναι αφορολόγητο το ποσό των 300 ευρώ είναι να μην υπερβαίνει το φιλοδώρημα το 30% του μισθού του εργαζόμενου.

Κάποιοι βλέπουν θετικά το μέτρο… αφού στόχος είναι να προστατευτούν μόνο οι ευάλωτοι εργαζόμενοι και όχι όσοι απασχολούνται σε πολυτελή εστιατόρια VIP προορισμών που μόνο από τα πουρμπουάρ μπορεί να βγάλουν ακόμα και 50.000 ευρώ το χρόνο!

Φιλοδώρημα-ρεύμα κάρτες

Πολλοί όμως… θεωρούν άδικη την όποια φορολόγηση των tips.

Και πράγματι την ώρα που το μαύρο χρήμα στη χώρα μας αγγίζει τα 40-50 δις ευρώ, ακούγεται… τουλάχιστον παράλογο να βγάζει το κράτος τα σπασμένα από τους μεροκαματιάρηδες που δυσκολεύονται να βγάλουν το μήνα!

Το αφορολόγητο των 300 ευρώ πάντως, είναι πιθανό να ανοίξει και την κερκόπορτα των αυθαιρεσιών.

από πλευράς εργοδοτών. Κάποιοι δηλαδή ίσως επιδιώξουν να μειώσουν τους μισθούς εργαζομένων τους και να μετατρέψουν ένα μέρος τους... σε αφορολόγητο φιλοδώρημα για να γλυτώσουν χρήματα από φόρους και εισφορές.

Για αυτό και το ΥΠΟΙΚ δρομολογεί… μπλόκο στους πονηρούς που θα κάνουν την μπαγαποντιά, επιβάλλοντας εισφορά 22% επί της όποιας μείωσης μισθού.


Ειδήσεις σήμερα:

Καταργείται το τέλος επιτηδεύματος στα μπλοκάκια

Τροχαίο δυστύχημα στην Πατρών – Πύργου

Βόλος: Ιερέας “μαιμού” εξαπατούσε πιστούς για να... χτίσει airbnb

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)