Οικονομία

Σήμερα 09:18 Τελευταία ενημέρωση : Σήμερα 09:52

Εποχικοί πυροσβέστες: Ηλικιακός ρατσισμός στις νέες προκηρύξεις

Ο Πρόεδρος του Σωματείου, εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» για την μη ανανέωση των συμβάσεων τους.

Εποχικοί πυροσβέστες: Ηλικιακός ρατσισμός στις νέες προκηρύξεις
-

Ο Πρόεδρος του σωματείου Εποχικών Πυροσβεστών, Ευάγγελος Τσουκαλάς, μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», εκφράζοντας την δυσαρέσκεια του για την μη ανανέωση των συμβάσεων των εποχικών πυροσβεστών.

Στην δε προκήρυξη του νέου διαγωνισμού τίθενται νέα όρια ηλικίας, τα οποία είναι πολύ μικρότερα από τα όσα ίσχυαν μέχρι τώρα. Ενώ το όριο ηλικίας για να προσληφθεί κάποιος ως εποχικός πυροσβέστης ήταν τα 40 έτη, τώρα το όριο κατεβαίνει στα 32 αφήνοντας εκτός, πολλούς εποχικού πυροσβέστες με πολυετή εμπειρία.

Αυτός άλλωστε ήταν ο λόγος που πολλοί από τους εποχικούς πυροσβέστες δεν μπόρεσαν αν πάρουν μέρος στις προκηρύξεις για προσλήψεις στην νέα ομάδα των Δασοκομάντος, γιατί στους 2 διαγωνισμούς, υπήρχε ηλικιακό όριο την μια φορά στα 35 και την άλλη στα 31 έτη.

«Υπάρχει περίσσια υποκρισία από τους πολιτικούς, που έρχονται μετά από κάθε φωτιά που σβήνουμε και μας δίνουν συγχαρητήρια μπροστά στις κάμερες, αλλά μετά μας ξεχνάνε», τόνισε ο κ. Τσουκαλάς.

Κικίλιας: 831 προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα το 2025

Με 831 προσλήψεις θα ενισχυθεί το Πυροσβεστικό Σώμα για το 2025, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Μέσα σε ένα χρόνο σχεδόν τριπλασιάσαμε τις μονάδες δασοκομάντος. Συνεχίζουμε την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος με 831 προσλήψεις σε  δασοκομάντος, αποφοίτους της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και πυροσβέστες γενικών καθηκόντων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός σημείωσε ακόμα ότι οι προσλήψεις γίνονται στο πλαίσιο του νέου δόγματος για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, τον εκσυγχρονισμό του Πυροσβεστικού Σώματος και τις ανάγκες που προκύπτουν από την υλοποίηση του προγράμματος ΑΙΓΙΣ.

Πιο συγκεκριμένα για το 2025 θα προσληφθούν:

  • όλοι οι απόφοιτοι της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, -70 δόκιμοι ανθυποπυραγοί και 260 260 δόκιμοι πυροσβέστες
  • 300 πυροσβέστες-δασοκομάντος για την περαιτέρω στελέχωση των Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ).
  • 150 πυροσβέστες γενικών καθηκόντων
  • 8 χειριστές ελικοπτέρων
  • 15 κυβερνήτες πλοηγοί
  • 10 ιατροί
  • 15 μηχανικοί
  • 3 υπάλληλοι στην κρατική αρωγή

Ειδήσεις σήμερα:

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ σφυροκοπά ασταμάτητα τον Λίβανο

Οπαδική βία – Πάτρα: Τον χτύπησαν και τον ξεγύμνωσαν μέσα σε ψησταριά

Καρπενήσι: Δεκάδες φοιτητές κατέληξαν στο νοσοκομείο

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)