Πολιτική

Χθες 09:38 Τελευταία ενημέρωση : Χθες 14:00

Διαμαντοπούλου: Το ΠΑΣΟΚ δεν έγινε ποτέ δεκανίκι της Δεξιάς - Μπορούμε να είμαστε πρώτο κόμμα, αν...

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, άφησε αιχμές για ανθυποψηφίους της, ενώ απάντησε για την δράση της εκτός ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια και θέσεις της, που σε πολλά σημεία ταυτίζονται με την ΝΔ.

Διαμαντοπούλου: Το ΠΑΣΟΚ δεν έγινε ποτέ δεκανίκι της Δεξιάς - Μπορούμε να είμαστε πρώτο κόμμα, αν...
-

Στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε την Πέμπτη η Άννα Διαμαντοπούλου, λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες για τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ.

Ερωτηθείσα για το πως αντιδρά σε σχόλια ότι οι θέσεις της βρίσκονται πολύ κοντά σε αυτές της Κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας, αποκρίθηκε ότι «Τα τελευταία δέκα χρόνια, μέσω του Δικτύου, έχω κάνει την πιο αιτιολογημένη αντιπολίτευση. Η Κυβέρνηση δεν έχει αξιοποιήσει κονδύλια για τον αγροτικό τομέα, δεν έκανε όσα θα μπορούσε για να βελτιωθεί η οικονομία της χώρας. Σε μια σειρά από στοιχεία εγώ συμφώνησα, αλλά η συνολική απόδοση της Κυβέρνησης τα τελευταία πέντε χρόνια είναι πολιτικά και ιδεολογικά εντελώς αντίθετη από αυτά που εγώ πιστεύω»

«Το Κράτος πρέπει να παρέμβει και να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο, μόνο έτσι μπορεί να αλλάξει η χώρα και αυτό δεν γίνεται. Πιστεύω βαθιά ότι η ανατροπή της Κυβέρνησης το 2024 γίνεται με άλλον τρόπο απο αυτόν του 1974 ή του 1994. Οι πολίτες πρέπει να δουν ότι υπάρχει εναλλακτική, ότι υπάρχει μια πρόταση που μπορεί να αλλάξει η χώρα», συμπλήρωσε η υποψήφια Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Προσέθεσε ότι «έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα. Στους πολίτες κυριαρχούν ανασφάλεια, αγανάκτηση, αμφισβήτηση, άγνοια για το τι θα συμβεί την επόμενη ημέρα και δεν υπάρχει πολιτικός χώρος να υποδεχθεί αυτόν τον κόσμο. Το ΠΑΣΟΚ θα είναι αυτός ο χώρος με αλλαγή ηγεσίας. Έχουμε μάθει να μιλάμε με συνθήματα. Αυτή η κοινωνική αντιπολίτευση χρειάζεται να ενσωματωθεί σε ένα κόμμα. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ανατρέψει την κυβέρνηση, αφού πείσει ότι μπορεί να ανατρέψει την καθημερινότητα».

Στρέφοντας τα βέλη της προς τον Χάρη Δούκα για δηλώσεις του, η Άννα Διαμαντοπούλου είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν έγινε ποτέ δεκανίκι της Δεξιάς. Στις πιο κρίσιμες εποχές για την χώρα και επί Ανδρέα Παπανδρέου και επί Γιώργου Παπανδρέου και γενικώς έγιναν συνεργασίες. Η καθοδική πορεία ξεκίνησε από το 2012, όταν ήρθε η οικονομική κρίση. Είναι μεγάλο λάθος να κατηγορούμε τους ανθρώπους του κόμματος ότι έγιναν δεκανίκι της Δεξιάς. Στις κρίσιμες στιγμές για την χώρα, έχει σημασία η χώρα, όχι το κόμμα».

Άννα Διαμαντοπούλου - Καλημέρα Ελλάδα

Ως προς την κριτική που της ασκείται ότι δεν είναι ενεργό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία πολλά χρόνια, η κ. Διαμαντοπούλου απάντησε «Και οι πέτρες στην Ελλάδα ξέρουν ότι είμαι ΠΑΣΟΚ. Είμαι στο ΠΑΣΟΚ από τα 17 μου χρόνια. Τα τελευταία 10 χρόνια είμαι στο ΔΣ της Σοσιαλδημοκρατίας στην Ευρώπη. Το να είναι κάποιος εκτός κομματικής δράσης και να μπορεί να επιβιώνει, να βιοπορίζεται, να ανοίγει τους ορίζοντες τους και κομματικά έχει πολύ μεγάλη σημασία. Εγώ τα τελευταία χρόνια εργάζομαι στην Αφρική».

Σε ότι αφορά την εσωκομματική αντιπαράθεση, είπε ότι έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά στο ΠΑΣΟΚ από ότι στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος «είναι ένα κόμμα χαρακτήρων, με προσωπικές επιθέσεις που δίνουν την εικόνα ενός μακελειού. Επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε μια κομματική εχθροπάθεια, έβλεπαν τα κόμματα ως εχθρούς του πολιτικού συστήματος και με ψέματα προσπάθησαν να διαλύσουν τα κόμματα».

«Πλέον, οι πολίτες πλέον δανείζουν την ψήφο τους, δεν την καταθέτουν», επεσήμανε ο κ. Διαμαντοπούλου, σημειώνοντας ότι «βρισκόμαστε σε εποχή φοβερής πολιτικής ρευστότητας: ποιος φανταζόταν η ΝΔ να χάσει 13 μονάδες σε έναν χρόνο, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαλυόταν μπροστά στις οθόνες μας. Δείτε και την ψήφο στην Ευρώπη με την ακροδεξιά. Το 2013 είναι όπως το 1974 η αφετηρία, που μπορεί να φέρει κοντά της την πολύ μεγάλη ομάδα των πολιτών που αλλάζουν την ψήφο τους με βάση τα πρόσωπα και την πολιτική και δεν ειναι σταθερά κολλημένοι».

Προσέθεσε ότι «το κέντρο δεν ανήκει στην ΝΔ. Το κέντρο το έχασε ο κ. Μητσοτάκης το 2019. Εγώ προσπαθώ να πείσω τους πολίτες και εκτιμώ ότι έχουμε την δυνατότητα να είμαστε το πρώτο κόμμα και να πείσουμε την κοινωνία», ενώ κατέληξε με ένα δηκτικό σχόλιο, λέγοντας «Η αλλαγή δεν θα γίνει από χειμάρρους που κουβαλάνε πέτρες, θα γίνει από ποτάμια που κουβαλάνε ιδέες».

Ειδήσεις σήμερα:

“Καλημέρα Ελλάδα” - Κοπέλα Ιωνά Καρούση: Εντελώς τυχαία, ήταν στο λάθος μέρος την λάθος στιγμή (βίντεο)

Συναυλία για τα Τέμπη – Βλάχος: Κανείς δεν δικαιούται να ζητάει χρήματα στο όνομα των παιδιών μας

Βία ανηλίκων: Ανήλικη με νεφρική ανεπάρκεια άλλαξε σχολείο λόγω bullying (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)