Κοινωνία

Σήμερα 07:58

Συναυλία για Τέμπη - Λάτα: Δεν θέλαμε να υπάρχει εισιτήριο, ιδίως για τους φοιτητές, αλλά... (βίντεο)

Για αποκατάσταση στις σχέσεις μεταξύ των οικογενειών των θυμάτων, το βράδυ της Πέμπτης, έκανε λόγο η μητέρα της 20χρονης Κλαούντιας, τονίζοντας ότι η συναυλία θα γίνει. Τι απάντησε για τα εισιτήρια των 15 ευρώ και τα έσοδα της συναυλίας.

Συναυλία για Τέμπη - Λάτα: Δεν θέλαμε να υπάρχει εισιτήριο, ιδίως για τους φοιτητές, αλλά... (βίντεο)
-

Στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε την Παρασκευή η Άλμα Λάτα, μητέρα της 20χρονης Κλαούντιας, που έχασε την ζωή της στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, αναφορικά με τις κόντρες μεταξύ οικογενειών θυμάτων της τραγωδίας για την συναυλία στο Καλλιμάρμαρο, με αφορμή τον ορισμό εισιτηρίου έναντι 15 ευρώ.

Λίγες ώρες μετά από την επίσημη απόφαση του Υπ. Πολιτισμού για παραχώρηση του Παναθηναϊκού Σταδίου, ώστε να γίνει η συναυλία, η κ. Λάτα, αφού συλλυπήθηκε την οικογένεια ενός εκ των παιδιών που σκοτώθηκαν στα Τέμπη, καθώς πριν απο λίγες ώρες πέθανε η μητέρα του, αναφέρθηκε στην έριδα που ξέσπασε μεταξύ οικογενειών για την συναυλία.

«Ποτέ δεν υπάρχει κόντρα ανάμεσα στις οικογένειες που έχουν χάσει τα παιδιά τους, όμως επειδή τα παιδιά μας ήταν φοιτητές και επειδή δεν θέλαμε οι φοιτητές να πληρώσουν εισιτήρια για να τους έχουμε δίπλα μας, γι’  αυτό είχαμε μια αντίρρηση», είπε η χαροκαμένη μάνα.

Προσέθεσε πάντως ότι μετά από και την πρωινή κόντρα της Πέμπτης στον «αέρα» του ΑΝΤ1, ανάμεσα στην Μαρία Καρυστιανού και στον Νίκο Πλακιά, αλλά και την ανακοίνωση 26 οικογενειών πως αντιτίθενται στον ορισμό εισιτηρίου για την συναυλία, η διαμάχη που υπήρχε «σταμάτησε χθες. Μιλήσαμε στα τηλέφωνα χθες, ρίξαμε τους τόνους χθες και όλες οι μανούλες που χάσαμε τα παιδιά μας, τα βρήκαμε μεταξύ μας».

«Δεν ήθελα να περάσουμε αυτή την εντύπωση, αυτές τις ημέρες είμασταν όλοι στενοχωρημένοι. Πρέπει να δώσουμε μια μάχη όλες οι μανούλες μέσα στα δικαστήρια και θέλουμε τον κόσμο να είναι έξω απο τα δικαστήρια και να μας στηρίζει για να νικήσουμε, γιατί ειναι πολύ δύσκολος αγώνας. Θέλουμε τον κόσμο και την νεολαία, τους θέλουμε δίπλα μας», είπε η μητέρα της άτυχης Κλαούντιας.

Επεσήμανε ότι «δεν έχουμε αντίρρηση για τις συναυλίες, να γίνουν πολλές συναυλίες και εκδηλώσεις για να κρατήσουμε ζωντανό ότι έγινε στα Τέμπη. Η νεολαία πρέπει να μην ξεχάσει τα Τέμπη. Για να βρούμε δικαιοσύνη, για να δικαιωθούν τα παιδιά μας, η πρώτη γραμμή είναι να μην ξαναγίνουν αλλού Τέμπη και δεύτερη να τιμωρηθούν οι υπαίτοι».

Συμπληρωσε ότι «μέχρι τώρα είναι καλυμένα όλα τα έξοδα. Η συναυλία θα γίνει κανονικά. Επειδή τα εισιτήρια έχουν πουληθεί σε πολλούς ανθρώπους ηλεκτρονικά, αυτό δεν μπορεί να αλλάξει. Εμείς θέλαμε οι φοιτητές, επειδή ξέρουμε πως περνούν οικονομικά, θέλαμε να είναι μαζί μας δωρεάν. Επειδή έχουν δοθεί ήδη πολλά εισιτήρια, να ανοίξει ένας λογαριασμός, να μπουν τα χρήματα και να ενημερωθεί ο κόσμος για το που πάνε τα χρήματα».

Ως προς τις δημόσιες αντιπαραθέσεις των προηγούμενων ημερών, σημείωσε πως «δεν μας νοιάζει ποιος γονιός θα φανεί περισσότερο και ποιος λιγότερο. Εμείς στηρίζουμε τον αγώνα της κ. Καρυστιανού και την ευχαριστούμε για ότι κάνει για να δικαιωθεί ο αγώνας μας. Ζητήσα να κατέβουν οι τόνοι γιατί τα παιδιά μας μας βλέπουν από ψηλά και θα είναι στενοχωρημένα για αυτό. Έχουμε έναν κοινό στόχο, να πάμε στα δικαστήρια και να δικαιωθούμε όλοι. Είμαστε μια οικογένεια, όλοι μαζί θα πάμε μαζί στα δικαστήρια για να βάλουμε φυλακή όποιους φταίνε για τους θανάτους των παιδιών μας».

Ερωτηθείσα αν θα παραβρεθεί στην συναυλία, απάντησε πως «Προσωπικά μπορεί να μην παραβρεθώ στην συναυλία, λόγω της δουλειάς μου και όχι γιατί έχω αντίρρηση για την συναυλία, όπου πρέπει να ακουστούν τα τραγούδια που έχουν γραφτεί για τα Τέμπη, να ανατριχιάσουν όλοι και να είναι στο πλευρό μας για τον αγώνα μας».

«Υπάρχουν και στιγμές αδυναμίας που πρέπει να ξεπεράσουμε, να αγκαλιαζόμαστε. Είμαι σίγουρη ότι θα βρούμε μια ημερομηνία να συναντηθούμε και να είμαστε όλοι μαζί, όπως το κάναμε παλιότερα στην Λάρισα», κατέληξε η κ. Λάτα.

Ειδήσεις σήμερα:

ΣΥΡΙΖΑ - Γκλέτσος: Αν βγει ο Κασσελάκης φεύγω, αν βγω εγώ τον διαγράφω την άλλη ώρα

Τροφική δηλητηρίαση: Δεκάδες φοιτητές μετά την ταβέρνα πήγαν... στο νοσοκομείο!

Ελλάδα - Γερμανία: Μια “ραγισμένη” σχέση

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)