Υγεία

12 Ιουλίου 2024 12:32 Τελευταία ενημέρωση : 12 Ιουλίου 2024 19:53

Στο σκοτάδι το Νοσοκομείο “Γεννηματάς” Θεσσαλονίκης - Ρεύμα κομμένο, γεννήτρια χωρίς καύσιμα

Έντονη ανησυχία σε ασθενείς και προσωπικό. Τι συμβαίνει με χειρουργεία, αναπνευστικές υποστηρίξεις, ακτινοθεραπείες και άλλες κρίσιμες λειτουργίες του ιδρύματος.

Στο σκοτάδι το Νοσοκομείο “Γεννηματάς” Θεσσαλονίκης - Ρεύμα κομμένο, γεννήτρια χωρίς καύσιμα
-

Από τη 01.00 τα ξημερώματα Πέμπτης προς Παρασκευή, το Νοσοκομείο «Γιώργος Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης είναι χωρίς παροχή ηλεκτρικού ρεύματος λόγω βλάβης στην ηλεκτροδότηση σε σημείο εξωτερικό του νοσοκομείου, με τις ανάλογες επιπτώσεις και κινδύνους για την υγεία των νοσηλευομένων.

Ειδοποιήθηκε ο διαχειριστής δικτύου ο οποίος έκτοτε ασχολείται με την επιδιόρθωση της βλάβης. Από τη στιγμή της διακοπής το νοσοκομείο ηλεκτροδοτείται μέσω της γεννήτριάς του, η οποία λειτουργεί καίγοντας πετρέλαιο, ωστόσο δεν είναι ικανή να υποστηρίξει τις ενεργειακές ανάγκες του νοσοκομείου για πολλές ώρες, ούτε για πλήρη λειτουργία.

Η γεννήτρια λειτούργησε μέχρι και τις 11.00 το πρωί της Παρασκευής οπότε και τελείωσαν τα καύσιμα στην σχετική δεξαμενή, και έτσι στη συνέχεια απενεργοποιήθηκε με αποτέλεσμα το Νοσοκομείο να βυθιστεί στο πλήρες σκοτάδι. Άρρωστοι και προσωπικό αναμένουν τον προμηθευτή να ξαναγεμίσει την δεξαμενή για να λειτουργήσουν ξανά οι βασικές υποδομές του ιδρύματος.

Ασθενείς αναφέρουν ότι αναβάλλονται χειρουργεία και ότι υπάρχει επικινδυνότητα σε πολλά τμήματα του νοσοκομείου. Από το πρωί δεν λειτουργεί ούτε ο αξονικός τομογράφος και οι ασθενείς που τον χρειάζονται, διακομίζονται στο ΑΧΕΠΑ.

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στην Κορινθία: Μάχη της πυροσβεστικής με διάσπαρτες εστίες

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται - Δεν θα αποκαλύψουμε τα όπλα μας

Μπάιντεν: Είμαι σε καλή φόρμα - Πρέπει να καθησυχαστούν οι φόβοι

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)