Καιρός

Σήμερα 06:08

Καιρός: βοριάδες και αραιές νεφώσεις την Τρίτη

Που αναμένονται τοπικές βροχές. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τρίτη, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με αραιές νεφώσεις κατά τόπους. Στην Κρήτη θα αναπτυχθούν λίγες παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής το πρωί. Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Ο υδράργυρος στα βόρεια θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 26 με 28 και κατά τόπους στα νότια τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, ασθενείς σε ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 2 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 2 με 3 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί, έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 2 με 4 μποφόρ, στο βόρειο Ιόνιο τοπικά έως 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ήπειρου, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες, οπότε υπάρχει η πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής. Στις Κυκλάδες αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 και τοπικά στην Κρήτη έως 27-28 και στα νότια έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28-29 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Τετάρτη

Για την Τετάρτη προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι, θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις αρχικά στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασίαθα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα βόρεια 23 με 25 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου

Ειδήσεις σήμερα:

Φιλιππιάδα: Γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή από βόθρο

Ιράν: Το Ισραήλ διαβεβαίωσε ότι δεν θα πλήξει τις πετρελαϊκές και πυρηνικές εγκαταστάσεις της χώρας

Πετρέλαιο θέρμανσης: Ξεκίνησε η διάθεση του

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)