Καιρός

Χθες 08:09

Καιρός: Συννεφιά, βροχές και πτώση θερμοκρασίας το Σάββατο

Που αναμένονται καταιγίδες. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σάββατο, στην κεντρική, στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις, τοπικές βροχές και στα βορειοανατολικά μεμονωμένες καταιγίδες, μέχρι το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα, λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά κατά τόπους θα αυξηθούν και υπάρχει μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα νότιοι-νοτιοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Ο υδράργυρος θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 24 με 27 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 28 με 31 βαθμούς, στη νησιωτική χώρα τους 26 με 28 βαθμούς και στην Κρήτη τους 29 και κατά τόπους τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 17 έως 30-31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ και παροδικά μέχρι το μεσημέρι έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα. Πιθανότητα τοπικών βροχών από το απόγευμα στα ανατολικά. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 4 με 5 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 16 έως 28-29 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας, λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4 με 5 μποφόρ και παροδικά, στην κεντρική Μακεδονία μέχρι το μεσημέρι, έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 13 έως 26-27 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι. Θα πνέουν άνεμοι από βορειοδυτικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 16 έως 27-28 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ήπειρου 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές. Η πιθανότητα βροχής από το απόγευμα είναι μικρή. Θα πνέουν άνεμοι από βορειοδυτικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, πρόσκαιρα στα νότια μέχρι το μεσημέρι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 16 έως 30-31 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένoνται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Μικρή πιθανότητα βροχής από το απόγευμα στην Κρήτη. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28-29 βαθμούς Κελσίου, τοπικά στη νότια Κρήτη 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές, δε στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, αλλά και βελτίωση από νωρίς το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων, στα βόρεια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Στην κεντρική Μακεδονία, στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες και στην βόρεια Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 23 με 25 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 26 με 28 βαθμούς, στη νησιωτική χώρα τους 24 με 26 βαθμούς και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Προϋπολογισμός 2025: Ανάπτυξη και αυξήσεις σε μισθούς - συντάξεις

Κέρκυρα - Εκβιασμοί από εφοριακούς: Πως δρούσε η σπείρα (βίντεο)

Εορτολόγιο - 12 Οκτωβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)