Κόσμος

Σήμερα 15:49 Τελευταία ενημέρωση : Σήμερα 19:53

Ρωσία: Απαγορεύει την "προπαγάνδα" του τρόπου ζωής χωρίς παιδιά

Τα νομοσχέδια θα απαγορεύουν την «προπαγάνδα» που θα αποθαρρύνουν τους Ρώσους από τα αποκτήσουν παιδιά.

Ρωσία: Απαγορεύει την "προπαγάνδα" του τρόπου ζωής χωρίς παιδιά
-

Νομοσχέδια τα οποία θα απαγορεύουν την «προπαγάνδα» με την αποθάρρυνση από το να αποκτούν οι Ρώσοι παιδιά ενέκρινε σήμερα η Κάτω Βουλή της Ρωσίας στην πρώτη από τις τρεις αναγνώσεις της.

Η νομοθεσία θα απαγορεύει την εμφάνιση υλικού στο διαδίκτυο, τα μέσα ενημέρωσης και τις διαφημίσεις που θεωρείται ότι προάγει τον τρόπο ζωής χωρίς παιδιά, καθώς οι δημιουργοί αυτού του υλικού θα καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο.

Τα νομοσχέδια πρωοθούνται από τον Βιατσεσλάβ Βολόντιν, πρόεδρο της Κάτω Βουλής και σύμμαχο του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Βολόντιν, όπως αναφέρει το skai.gr, κατηγόρησε το «κίνημα αυτών που δεν θέλουν παιδιά» ότι ενθαρρύνει «μια συνειδητή άρνηση απόκτησης παιδιών» και υποτιμάει τον θεσμό της οικογένειας. Ωστόσο, τα νομοσχέδια αυτά δεν ποινικοποιούν τις γυναίκες που αρνούνται την μητρότητα, όπως υποστήριξε. 

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν τον προηγούμενο μήνα, τα ποσοστά γεννήσεων έχουν πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο στη Ρωσία το τελευταίο τέταρτο του αιώνα. Την ίδια στιγμή ραγδαία αύξηση καταγράφουν τα ποσοστά θνησιμότητας στη χώρα, εξαιτίας και των χιλιάδων απώλειων από τον πόλεμο Ρωσίας και Ουκρανίας.

Η αντιπρόεδρος της Δούμας, Άνα Κουζνέτσοβα είχε νωρίτερα δηλώσει ότι ο νόμος εντάσσεται στην «εθνική στρατηγική ασφαλείας» της χώρας.


Ειδήσεις σήμερα:

Ισπανία - Βιασμός: 10χρονη έμεινε έγκυος από τον... πατριό της

Καρκίνος: Εμβόλιο για ανοσοθεραπεία με βακτήρια

Θεσσαλονίκη: Μύριζε τα παπούτσια των γειτόνων του και του έβαλαν 1 μήνα φυλακή 


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)