Κοινωνία

Χθες 20:03

Τρένα: Έλεγχοι της ΕΛΑΣ για τις δολιοφθορές και τις λεηλασίες (βίντεο)

Η κάμερα του ΑΝΤ1 κατέγραψε ελέγχους της ομάδας ΟΠΚΕ, στο Πυρί της Θήβας, όπου οι λεηλασίες είναι συνεχείς.

-

Μηνυτήρια αναφορά για την κατάσταση στον ελληνικό σιδηρόδρομο, κατέθεσε στον Άρειο Πάγο, ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας.

Η ανησυχία των πολιτών για την ασφάλεια στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς κορυφώνεται, καθώς δεν έχουν τέλος οι κλοπές και τα περιστατικά δολιοφθοράς.

Η κάμερα του ΑΝΤ1 κατέγραψε ελέγχους της ομάδας ΟΠΚΕ, στο Πυρί της Θήβας, όπου οι λεηλασίες είναι συνεχείς.

Κομμένα καλώδια…πετροπόλεμος… φωτιές και πλιάτσικο… Μικρές ομάδες, κυρίως ρομά καθημερινά λεηλατούν τις ράγες σε σιδηροδρομικούς σταθμούς. Σήμερα, ακριβώς δίπλα στις γραμμές στο Πυρί επικρατεί χάος…Ακόμα και μέρα μεσημέρι ενώ δίπλα τους περνούν οι συρμοί μια γυναίκα ψάχνει…. Κανείς δεν την εμποδίζει…η λεηλασία είναι πλέον συνήθεια…

Η κάμερα του ΑΝΤ1 και ο Σπύρος Λεβιδιώτης καταγράφουν τους ελέγχους που πραγματοποιούν αστυνομικοί τις ΟΠΚΕ έξω από τον καταυλισμό στο Πυρί της Θήβας….Σταματούν διερχόμενους αυτοκίνητα και ελέγχουν εξονυχιστικά τους οδηγούς…Στην συγκεκριμένη περιοχή μόνο μέσα σε μια εβδομάδα άγνωστοι έκλεψαν σιδηροδρομικό εξοπλισμό που η αξία του φτάνει τις 11. 500 ευρώ .

Λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη του νέου περιστατικού που λίγο έλειψε συρμός προαστιακού να μπει σε σήραγγα του μετρό, το κρίσιμο θέμα της ασφάλειας του σιδηροδρομικού δικτύου κυριάρχησε στη συνάντηση που είχε με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη ο Χρήστος Σταικούρας, υποβάλλοντας συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανέφερε συγκεκριμένα πως "Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι σε κάθε κατεύθυνση, εργαζόμαστε μεθοδικά και επίμονα προκειμένου να βελτιώσουμε και να ενισχύσουμε την ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών(…).Σε αυτήν την προσπάθεια παίγνια με οποιαδήποτε στόχευση δεν γίνονται αποδεκτά".

Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που ο Υπουργός Μεταφορών επισκέφθηκε την εισαγγελέα, είχε προηγηθεί συνάντηση την 1η και 16 Απριλίου και είχε υποβάλει τότε πορίσματα που είχε στα χέρια του για σιδηροδρομικά περιστατικά. Μεταξύ των υποθέσεων ο φάκελος περιλαμβάνει την παραβίαση κόκκινου σηματοδότη από αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Αεροδρόμιο – Άνω Λιόσια, αλλά και το σοβαρό περιστατικό με τα δύο τρένα που βρέθηκαν να κινούνται αντίθετα στην ίδια γραμμή, κοντά στο σταθμό των Αγίων Αναργύρων.

Ο Νίκος Τσικαλάκης, Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΟΣΕ, ανέφερε: "Η έλλειψη προσωπικού στον ΟΣΕ η εμφανής σε ένα οργανόγραμμα 2.100 θέσεων υπηρετούμε 582 άτομα. Η κλοπή σιδηροδρομικού υλικού συνεχίζει ακόμα κι είναι ένας άλυτος γρίφος και σε πολλές περιπτώσεις σε συνάδελφοι αρκετές ώρες εργασίας προσπαθούν να καλύψουν το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται".

Αγνοώντας ακόμα και το drone που τους καταγράφει οι δολιοφθορές συνεχίζονται.Σύμφωνα με στοιχεία που έχει ο ΑΝΤ1 ενδεικτικά σε ένα μήνα στην Δυτική Αττική σημειώθηκαν συνολικά 29 περιστατικά δολιοφθοράς, 29 Λιθοβολισμοί στον Ασπρόπυργο και 19 περιστατικά από κλοπές καλωδίων και ξήλωμα εξωτερικών κλιματιστικών μονάδων.

Δολιοφθορές από 15 Σεπτεμβριου έως 15 Οκτωβρίου:

  • Σ.Σ. Προαστιακού & Σ.Σ. Ζεφυρίου 16 δολιοφθορές
  • Θριάσειο 10 δολιοφθορές
  • Σ. Κ. Αχαρνών 3 δολιοφθορές
  • Ασπρόπυργος 29 Λιθοβολισμοί
  • Σ.Σ. Ζεφύρι- Δεκελείας –ΚΕΚ ΣΚΑ – Θριάσιο 19 Κλοπές καλωδίων & ξήλωμα εξωτερικών κλιματιστικών μονάδων.
12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)