Πολιτική

Σήμερα 12:38 Τελευταία ενημέρωση : Σήμερα 13:50

Συρμός του Προαστιακού στις γραμμές του μετρό: Ο Σταϊκούρας κατέθεσε μήνυση στον Άρειο Πάγο

Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου βρέθηκε το πρωί ο υπουργός Μεταφορών, με αφορμή και τα νέα περιστατικά με τα τρένα.

Συρμός του Προαστιακού στις γραμμές του μετρό: Ο Σταϊκούρας κατέθεσε μήνυση στον Άρειο Πάγο
-

Την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη επισκέφτηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, προκειμένου να παραδώσει στοιχεία σχετικά με την κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου και να ενημερώσει για μία συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά που έχει κατατεθεί μετά τα νέα περιστατικά στα μέσα σταθερής τροχιάς.

Εξερχόμενος ο κ.Σταϊκούρας δήλωσε:

«Ήρθα σήμερα προκειμένου να ενημερωθώ και να ενημερώσω. Να ενημερωθώ για την πορεία δύο μηνυτήριων αναφορών που είχα υποβάλει τον Απρίλιο του 2024 και να ενημερώσω για μία τρίτη μηνυτήρια αναφορά συμπληρωματική την προηγούμενη εβδομάδα σχετικά με ανησυχητικά περιστατικά που λαμβάνουν χώρα στον ελληνικό σιδηρόδρομο. Περιστατικά τα οποία βλάπτουν τον σιδηρόδρομο και την χώρα μας. Περιστατικά τα οποία εγείρουν ερωτήματα τα οποία με τη σειρά τους απαιτούν απαντήσεις, αρμοδίως. Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι σε κάθε κατεύθυνση, εργαζόμαστε μεθοδικά και επίμονα προκειμένου να βελτιώσουμε και να ενισχύσουμε την ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών και να αναβαθμίσουμε την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Σε αυτήν την προσπάθεια παίγνια με οποιαδήποτε στόχευση δεν γίνονται αποδεκτά. Οφείλουμε όλοι μας να μην είμαστε υπεράνω αξιολόγησης, ελέγχου και εφαρμογής του νόμου».

Χρήστος Σταϊκούρας - Άρειος Πάγος

Είναι η δεύτερη φορά που ο κ.Σταϊκούρας έχει συνάντηση με την ανώτατη εισαγγελική λειτουργό. Η πρώτη είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Απρίλιο με αντικείμενο και πάλι την ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών.

Ειδήσεις σήμερα:

Τουρκία: Σάλος με τη “Συμμορία των νεογέννητων” και τα νεκρά βρέφη

Θεσσαλονίκη: Ένοπλη ληστεία σε ψιλικατζίδικο (βίντεο)

Φετουλάχ Γκουλέν: Πώς έγινε από σύμμαχος εχθρός του Ερντογάν

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)