Κοινωνία

Σήμερα 08:51 Τελευταία ενημέρωση : Σήμερα 15:15

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Μέχρι τώρα έχουν καεί περίπου 40-50.000 στρέμματα. Τις δυνάμεις πυρόσβεσης συνδράμουν και αεροσκάφη από την Ιταλία και την Κροατία.

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
-

Ακόμη μια δύσκολη νύχτα, μαχόμενοι με τις διάσπαρτες εστίες, πέρασαν οι πυροσβέστες που επιχειρούν για την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε την Κυριακή στο Ξυλόκαστρο.

Αυτή τη στιγμή και παρότι δεν υπάρχει πλέον ενιαίο μέτωπο, παρά μόνο διάσπαρτες εστίες, στο σημείο επιχειρούν 570 πυροσβέστες με 160 οχήματα και 28 πεζοπόρα τμήματα. Σύμφωνα με τους μέχρι τώρα υπολογισμούς, από τη φωτιά έχουν καεί περίπου 40-50.000 στρέμματα.

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει προβεί στην ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (UCPM) με αίτημα την παροχή εναέριας συνδρομής για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών στην Κορινθία.

Η βοήθεια στη χώρα μας περιλαμβάνει τρία αεροσκάφη πυρόσβεσης τύπου CL-415 εκ των οποίων, τα δύο από Ιταλία και ένα από Κροατία.

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης ανακοίνωσε ότι, λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχουν προκύψει από την πυρκαγιά, όλα τα σχολεία και σήμερα Τετάρτη θα παραμείνουν κλειστά.

"Η ασφάλεια των μαθητών και των κατοίκων είναι απόλυτη προτεραιότητά μας, και παρακαλούμε όλους τους γονείς και τους κηδεμόνες να ενημερώνονται τακτικά από τα επίσημα κανάλια επικοινωνίας του Δήμου για τυχόν περαιτέρω εξελίξεις. Ευχαριστούμε για την κατανόηση και παραμένουμε στη διάθεσή σας" τονίζεται.

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Ηλιοφάνεια την Τετάρτη

Μέση Ανατολή: “Τύμπανα” πολέμου από Ιράν και Ισραήλ

Μελίσσια: Αυτοκίνητο με νέο οδηγό “σάρωσε” σταθμευμένα οχήματα (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)