Οικονομία

Σήμερα 15:46 Τελευταία ενημέρωση : Σήμερα 16:41

Φονική φωτιά στην Κορινθία: Πρόστιμο σε μελισσοκόμο - Εξετάζεται ως υπαίτιος της πυρκαγιάς

Τι αναφέρει η Πυροσβεστική για τον άνδρα που κάπνιζε μελίσσι, παρά τις προειδοποιήσεις των Αρχών και τι ερευνά ως προς την πρόκληση της φωτιάς που κόστισε δυό ζωές και καίει για τέταρτη ημέρα.

Φονική φωτιά στην Κορινθία: Πρόστιμο σε μελισσοκόμο - Εξετάζεται ως υπαίτιος της πυρκαγιάς
-

Σε ύφεση είναι μετά από τρεις ολόκληρες μέρες η φωτιά στο Ξυλόκαστρο που οδήγησε στον θάνατο δύο άνδρες, 34 και 40 ετών, και κατέκαψε χιλιάδες στρέμματα. Την ώρα που οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους, στο φως έρχονται νέα στοιχεία για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Πρόστιμο σε ύποπτο για την μεγάλη φωτιά

Πρόστιμο επιβλήθηκε σε μελισσοκόμο στην περιοχή της Κορινθίας, ο οποίος εκτελούσε θερμές εργασίες ενώ στην περιοχή ο δείκτης επικινδυνότητας ήταν επιπέδου τέσσερα (4).

Η Πυροσβεστική προέβη σε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:

"Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σήμερα 2 Οκτωβρίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε θερμές εργασίες (κάπνισμα μελισσιών), που εκτελέστηκαν την ημερομηνία εκδήλωσης της πυρκαγιάς της 29ης Σεπτεμβρίου 2024, στην περιοχή Ροζενά της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης και πλησίον της έναρξής της, σε χρονική εγγύτητα προς την εκδήλωσή της και ενώ στην περιοχή ο δείκτης επικινδυνότητας ήταν επιπέδου τέσσερα (4).

Με τα παραπάνω δεδομένα η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), συγκεντρώνει τα αναγκαία αποδεικτικά στοιχεία για τη διαβίβασή τους προς τις αρμόδιες δικαστικές αρχές προκειμένου να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες σε σχέση με την εκδήλωση της πυρκαγιάς".

Φωτιά - Ξυλόκαστρο - πυρκαγιά

Σύμφωνα με τους μέχρι τώρα υπολογισμούς, από τη φωτιά έχουν καεί περίπου 40-50.000 στρέμματα.

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει προβεί στην ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (UCPM) με αίτημα την παροχή εναέριας συνδρομής για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών στην Κορινθία.

Η βοήθεια στη χώρα μας περιλαμβάνει τρία αεροσκάφη πυρόσβεσης τύπου CL-415 εκ των οποίων, τα δύο από Ιταλία και ένα από Κροατία.

Κλιμάκια του ΕΛΓΑ στην πυρόπληκτη Κορινθία για αποτίμηση των ζημιών

Συνεργεία του ΕΛ.Γ.Α, αποτελούμενα από υπαλλήλους του Οργανισμού, Γεωπόνους και Κτηνιάτρους, θα μεταβούν από σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα της Κορινθίας με αποστολή τους την οριοθέτηση των περιοχών, οι οποίες επλήγησαν από τις Πυρκαγιές των τελευταίων ημερών.

Ειδικότερα, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστας Τσιάρας και ο Πρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α. , κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, μετά από συνεργασία τους αποφάσισαν, συνεργεία του ΕΛ.Γ.Α. με Επικεφαλής τον Προϊστάμενο του Υποκαταστήματος του ΕΛ.Γ.Α. Πάτρας, κ. Γιώργο Τσιλιγιάννη, αποτελούμενα από υπαλλήλους του Οργανισμού, Γεωπόνους και Κτηνιάτρους, να μεταβούν από σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα της Κορινθίας.

Φωτιά - Ξυλόκαστρο

Τα συνεργεία του ΕΛ.Γ.Α., σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Διοίκησης του Οργανισμού, θα επιχειρήσουν μέχρι και τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024, με στόχο τον προσδιορισμό των καλλιεργειών, οι οποίες κατεστράφησαν.

Ακολούθως θα υποβάλλουν έκθεση στη Διοίκηση του ΕΛ.Γ.Α., ώστε την επομένη εβδομάδα με την αξιοποίηση των δορυφορικών εικόνων Copernicus και τις αναφορές των υπαλλήλων του Οργανισμού, να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Κόρινθο με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Δημήτρη Πτωχού, του Προέδρου ΕΛ.Γ.Α. , κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου και υπηρεσιακών παραγόντων, για τον σχεδιασμό της ανάπτυξης του εκτιμητικού έργου και της διαδικασίας πληρωμής προκαταβολών στους πληγέντες αγρότες.


Ειδήσεις σήμερα:

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές

Ντιμπέιτ - ΗΠΑ: Οι υποψήφιοι αντιπρόεδροι “πυροβόλησαν” Χάρις και Τραμπ (εικόνες)

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)