Κοινωνία

Χθες 11:29 Τελευταία ενημέρωση : Χθες 21:30

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Μάχη με διάσπαρτες εστίες - Αρχίζει η αποκατάσταση των ζημιών (βίντεο οδοιπορικό)

Στάχτη και αποκαΐδια άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα που σάρωσε την περιοχή. Συνεχίζεται η μάχη με τις διάσπαρτες εστίες.

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Μάχη με διάσπαρτες εστίες - Αρχίζει η αποκατάσταση των ζημιών (βίντεο οδοιπορικό)
-

Στάχτες και αποκαΐδια άφησε πίσω της η φωτιά που ξεκίνησε προχθές από το Ξυλόκαστρο και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, καθώς εξαπλώθηκε σε μέτωπο με έκταση δεκάδων χιλιομέτρων.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, μαζί με εθελοντές, έδωσαν μάχη όλη τη νύχτα με τις φλόγες, μια μάχη που συνεχίζεται και το πρωί της Τρίτης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι διάσπαρτες εστίες.

Φωτιά - Ξυλόκαστρο - πυρκαγιά

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επικεντρώνουν τις προσπάθειες τους δυτικά της πυρκαγιάς στα όρια με την Αχαΐα προς Δερβένι - Ευρωστίνα, χωρίς ωστόσο η πυρκαγιά να έχει περάσει στην Αχαΐα, καθώς και ανατολικά προς Ξανθοχώρι και Λουτρό Κορινθίας.

Συγκλονιστικό είναι το οδοιπορικό του ΑΝΤ1 στις καμένες εκτάσεις. Ο Λάζος Μαντικός βρέθηκε στο Άνω Λουτρό, το οποίο πλέον είναι ένα χωριό φάντασμα. Στο σημείο υπάρχουν μόνο εναερίτες που προσπαθούν να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση, ανάμεσα σε πολλά καμένα σπίτια (σημ: πλήρες ρεπορτάζ και ανταποκρίσεις από την περιοχή υπάρχει στα δελτία ειδήσεων του ΑΝΤ1):

Φωτιά - Κορινθία - Βουνό 2

Φωτιά - Κορινθία - Βουνό 1

Κάτοικοι της περιοχής μιλάνε για μια πύρινη κόλαση, καθώς η φωτιά έτρεχε με τεράστια ταχύτητα. Κάποιοι από αυτούς δεν έφυγαν μετά την ειδοποίηση από το 112 και παρέμειναν για να σώσουν τα σπίτια τους.

Φωτιά - Ξυλόκαστρο - πυρκαγιά

Πολλές περιουσίες χάθηκαν, οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες, αλλά αυτό που λένε όλοι είναι ότι αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στις δυο ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν.

Ειδήσεις σήμερα:

Δίπλωμα οδήγησης: Ηλεκτρονικό ραντεβού για εξετάσεις και επέκταση

Κίνα: “Σκόρπισε” τον θάνατο μέσα σε σούπερ μάρκετ (βίντεο)

Λίβανος: Ισραηλινή επιδρομή - Βομβάρδισαν καταυλισμό εκτοπισμένων (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)