Κοινωνία

Χθες 07:56 Τελευταία ενημέρωση : Χθες 13:59

Βία ανηλίκων – Δημογλίδου: Όταν επεμβαίνει η Αστυνομία είναι ήδη αργά…

Τι είπε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, για την αυστηροποίηση των ποινών στους γονείς των παραβατικών παιδιών, αλλά και για την «ανωνυμία» του διαδικτύου.

Βία ανηλίκων – Δημογλίδου: Όταν επεμβαίνει η Αστυνομία είναι ήδη αργά…
-

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», για το οξύτατο πρόβλημα της βίας ανηλίκων που παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις.

«Πρωταγωνιστικό ρόλο στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος παίζει η οικογένεια. Σημαντικός ο ρόλος του σχολείου, αλλά όλα πρέπει να ξεκινούν από την οικογένεια. Όταν επεμβαίνει η Αστυνομία είναι ήδη αργά γιατί το παράπτωμα έχει ήδη γίνει και το παιχνίδι έχει χαθεί…», τόνισε η κυρία Δημογλίδου.

Σχετικά με βίντεο που αναρτώνται στο διαδίκτυο από ανήλικους και προτρέπουν στην άσκηση βίας ή άλλες έκνομες πράξεις, όπως είδαμε και πρόσφατα μετά το περιστατικό στη Γλυφάδα, η κυρία Δημογλίδου τόνισε ότι επεμβαίνει αυτεπάγγελτα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. «Θα πρέπει να ξέρουν τα παιδιά ότι δεν υπάρχει ανωνυμία στο διαδίκτυο, ακόμη κι αν χρησιμοποιούνται και ψεύτικα ονόματα. Από την ηλεκτρονική διεύθυνση που ανεβαίνουν οι αναρτήσεις μπορεί να εντοπιστεί ποιος τις έκανε».

Τέλος, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις για την αυστηροποίηση των ποινών, στους γονείς των παραβατικών παιδιών, η κυρία Δημογλίδου είπε ότι στόχος είναι οι γονείς να δώσουν περισσότερη προσοχή στα παιδιά τους, όταν διαπιστώσουν ότι υπάρχει πρόβλημα.

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Συνεχίζεται η μάχη με τις διάσπαρτες εστίες

 Missing Alert για την εξαφάνιση 14χρονου

Λίβανος: Ισραηλινή επιδρομή - Βομβάρδισαν καταυλισμό εκτοπισμένων (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)