Κοινωνία

Χθες 06:49 Τελευταία ενημέρωση : Χθες 09:21

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Συνεχίζεται η μάχη με τις διάσπαρτες εστίες

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Συνεχίζεται η μάχη με τις διάσπαρτες εστίες
-

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Νίκος Πάστρας, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», έδωσε τα τελευταία νέα για τη φονική φωτιά που ξεκίνησε από το Ξυλόκαστρο, που συνέχισε να καίει για δεύτερη νύχτα.

«Όλο το βράδυ παλεύαμε με τις διάσπαρτές εστίες, ενώ το ίδιο θα γίνει και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το θετικό είναι ότι οι άνεμοι έχουν πλέον εξασθενήσει και πνέουν με ένταση 2-3 μποφόρ και υπάρχει και αυξημένη υγρασία που βοηθάει το έργο μας», ανέφερε ο κ, Πάστρας.

«Η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις για μια σειρά από λόγους, όπως το ανάγλυφο της περιοχής, το γεγονός ότι η φωτιά έκαιγε μέσα σε χαράδρες με πυκνή βλάστηση, σε δύσβατα μέρη που δεν υπάρχει πρόσβαση από οδικό δίκτυο. Σε πολλές περιοχές δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν πεζοπόρα τμήματα και σε κάποια άλλα δεν στέλναμε εμείς δυνάμεις γιατί ήταν πολύ πιθανό να εγκλωβιστούν», τόνισε ο κ. Πάστρας.

Σχολιάζοντας την κριτική που δέχεται η Πυροσβεστική ότι η φωτιά ξέφυγε και πήρε μεγάλες διαστάσεις, είπε ότι είναι σχετικό πόσο εύκολα μπορεί να περιοριστεί μια φωτιά η οποία καίει μέσα σε χαράδρα την ώρα που πνέουν άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ.

Τέλος και σε ότι αφορά τους κλειστούς δρόμους, υπογράμμισε ότι οι οδηγοί που κινούνται στην περιοχή μπορούν αν ενημερώνονται από το site της Αστυνομίας.

Λίγο μετά τις 7 το πρωί, ήχησε το 112 για τα Σοφιανά, όπου ζητήθηκε από τους κατοίκους να απομακρυνθούν προς το Ρέφι.

Αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 8:00 το πρωί η κυκλοφορία των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Πατρών, από το ύψος της Λυκοποριάς έως το Δερβένι, ο οποίος είχε κλείσει από αργά το βράδυ της Δευτέρας, λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε την περασμένη Κυριακή στην περιοχή των Ροζενών, της Κορινθίας. Πλέον, η κίνηση όλων των οχημάτων γίνεται κανονικά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.


Ειδήσεις σήμερα:

Εορτολόγιο - 1 Οκτωβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 4 Οκτωβρίου

Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας την Τρίτη

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)