Πολιτική

Σήμερα 14:19

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Οι εξελίξεις στις “πράσινες κάλπες” και η μειωμένη συμμετοχή

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου ηγέτη του ΠΑΣΟΚ.

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Οι εξελίξεις στις “πράσινες κάλπες” και η μειωμένη συμμετοχή
-

Άνοιξαν στις 7 το πρωί, οι κάλπες για την ανάδειξη του νέου Προέδρου στο ΠΑΣΟΚ και θα παραμείνουν ανοιχτές έως τις 7 το απόγευμα, με την πρώτη εικόνα των αποτελεσμάτων εάν δεν δοθεί παράταση να αναμένεται μετά τις 20:30.

Το εύρος της συμμετοχής εκτιμάται ότι θα παίξει κρίσιμο ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος.

Αντώνης Σεφερλής, από την Χαριλάου Τρικούπη, μεταφέρει όλα τα νεότερα από την εκλογική διαδικασία, για τον ΑΝΤ1 και το ant1news.gr, με συνεχή ενημέρωση.

Η συμμετοχή

Συνολικά 130.617 μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ είχαν ψηφίσει μέχρι τις 14:00, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, κατραγράφοντας μείωση της τάξης του 18% συγκριτικά με την προηγούμενη Κυριακή.

ΠΑΣΟΚ - εκλογές - ψηφοδέλτια

Δούκας: Η συμμετοχή είναι η δύναμή μας

Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων ψήφισε στις 9 το πρωί της Κυριακής ο υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας.

«Η συμμετοχή είναι η δύναμή μας και σήμερα έχουμε μία ευκαιρία να αλλάξουμε πορεία, αρκεί να δουλέψουμε όλοι μαζί», είπε.

Χάρης Δούκας - εκλογές ΠΑΣΟΚ

«Για ένα ΠΑΣΟΚ μεγάλο, ανοιχτό, νικηφόρο. Σήμερα αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ, δίνουμε ελπίδα στη χώρα. Σήμερα ψηφίζουμε για την Aλλαγή», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ανδρουλάκης: Τα δύσκολα είναι πίσω μας

Στις 10:30 το πρωί της Κυριακής ψήφισε για τον β’ γύρο των εκλογών του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος, Νίκος Ανδρουλάκης.

Μετά την ψήφο του, σε δημοτικό σχολείου στο Ίλιον, δήλωσε πως, «σήμερα το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής του τόπου. Και αυτό δεν μας χαρίστηκε. Το πετύχαμε με αγώνα, κόπο, προσπάθεια. Θέλω να ευχαριστήσω για αυτό τους χιλιάδες απλούς ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ, που πάλεψαν τα πιο δύσκολα χρόνια σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας» και συμπλήρωσε πως, «σήμερα ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον. Γιατί τα δύσκολα είναι πίσω μας και τα καλύτερα είναι μπροστά μας.»

Εκλογές ΠΑΣΟΚ - Νίκος Ανδρουλάκης

«Σήμερα ζητώ ξανά την εμπιστοσύνη σας. Για τη μεγάλη, προοδευτική, Δημοκρατική Παράταξη, που θα ανταποκριθεί στις νέες προσδοκίες του ελληνικού λαού. Για μια πατρίδα πιο ισχυρή και μια κοινωνία πιο δίκαιη», κατέληξε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Οι υποψήφιοι του Α' Γύρου

Στην Ηλεία ψήφισε το πρωί της Κυριακής για τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο μέχρι πρότινος υποψήφιος για την ηγεσία, Μιχάλης Κατρίνης.

Μιχάλης Κατρίνης - Εκλογές ΠΑΣΟΚ - Δημαρχείο Πύργου

Στο Περιστέρι ψήφισε η Ν. ΓιαννακοπούλουΗ κ. Γιαννακοπούλου, η οποία ήταν έκτη στον α΄γύρο της περασμένης Κυριακής άσκησε λίγο μετά τις 11:00 το εκλογικό της δικαίωμα.

«Σήμερα ολοκληρώνεται μία εξαιρετικά σημαντική εσωκομματική διαδικασία, η οποία εξελίχθηκε εξαιρετικά ομαλά και συντεταγμένα», δήλωσε ο Παύλος Γερουλάνος μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος για την ανάδειξη νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ.

Εκλογές ΠΑΣΟΚ - Παύλος Γερουλάνος

«Σήμερα το βράδυ το ΠΑΣΟΚ θα έχει τον εκλεγμένο πρόεδρό του. Τη Δευτέρα ξεκινά μία νέα μέρα, που η προτεραιότητά μας είναι η πολιτική για τη χώρα και για την παράταξη. Την επόμενη μέρα δεν χωράνε ούτε μελλοντικοί αρχηγοί, ούτε παράπονα, ούτε απογοητεύσεις», διεμήνυσε η Άννα Διαμαντοπούλου, αφού ψήφισε για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, στον β΄ γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

Οι πρώην Πρόεδροι

Ο πρώην πρόεδρος του κόμματος και πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου έκανε λόγο για διαμόρφωση ενός «ΠΑΣΟΚ που εκφράζει και ενώνει τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου μας».

Λίγο μετά τις 12:00 ψήφισε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σημίτης στο ΚΑΠΗ Αγίων Θεοδώρων. Ο Κώστας Σημίτης ψήφισε χωρίς να κάνει δήλωση.



12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)