Πολιτική

09 Οκτωβρίου 2024 17:28 Τελευταία ενημέρωση : 09 Οκτωβρίου 2024 22:30

Debate στο ΠΑΣΟΚ: Ματαίωση και νέα κόντρα Ανδρουλάκη - Δούκα

Το επιτελείο Ανδρουλάκη ανακοίνωσε ότι ήταν ανέφικτο να υπάρξει κοινά αποδεκτή ημέρα, ενώ ο Δούκας διαψεύδει την πληροφορία και θέτει θέμα απροθυμίας Ανδρουλάκη.

Debate στο ΠΑΣΟΚ: Ματαίωση και νέα κόντρα Ανδρουλάκη - Δούκα
-

Ματαιώνεται, εν μέσω νέας κόντρας, όπως όλα δείχνουν, το debate Ανδρουλάκη - Δούκα ενόψει του β’ γύρου των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ. Δεν έγινε δυνατό -όπως αναφέρουν τα στελέχη του επιτελείου του Νίκου Ανδρουλάκη- να αλλάξει η ημερομηνία της συγκέντρωσης την οποία έχει προγραμματίσει για το βράδυ της Παρασκευής στην Θεσσαλονίκη, ώστε να πραγματοποιηθεί η τηλεμαχία. Ο κ. Δούκας από την άλλη πλευρά υποστηρίζει ότι θα μπορούσε να γίνει η τηλεμαχία σε οποιαδήποτε μέρα και ώρα, κατηγορώντας τον Νίκο Ανδρουλάκη ότι δεν ήθελε να γίνει το debate.

Όπως αναφέρουν τα στελέχη της πλευράς Ανδρουλάκη, «δεδομένης της σημερινής εξ αναβολής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, οι πρόσφορες ημέρες για τη διεξαγωγή ντιμπέιτ ήταν η Πέμπτη ή η Παρασκευή. Το επιτελείο μας κατέβαλε προσπάθεια να επαναπρογραμματιστεί σε άλλη ημερομηνία η μεγάλη συγκέντρωση μας στη Θεσσαλονίκη, που εδώ και μέρες είχαμε επιλέξει να είναι η αυλαία της προεκλογικής μας εκστρατείας, καθώς δεν είχε πραγματοποιηθεί κομματική εκδήλωση στον πρώτο γύρο. Κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό.

Το ντιμπέιτ πρέπει να μην αντιστρέψει τις πολύ καλές εντυπώσεις, που άφησε η προηγούμενη τηλεοπτική συζήτηση μεταξύ των 6 υποψηφίων Προέδρων και να είναι μια πολιτικά προωθητική διαδικασία εξασφαλίζοντας το μεγαλύτερο δυνατό ακροατήριο και κατ’ επέκταση τη μεγαλύτερη επιδραστικότητα, προϋποθέσεις που δεν πληρούνται την Πέμπτη είτε γίνει το ντιμπέιτ σε ζώνη χαμηλής τηλεθέασης είτε απέναντι από τον ποδοσφαιρικό αγώνα της Εθνικής Ελλάδας.

Η πρόταση για διεξαγωγή ντιμπέιτ το Σάββατο ή ανήμερα των εσωκομματικών εκλογών είναι εντελώς προσχηματική και δεν συμβάλλει στο κύρος της όλης διαδικασίας».

Από την πλευρά του, ανακοίνωση με τον αιχμηρό τίτλο «Ο κ. Ανδρουλάκης δε θέλει το debate» εξέδωσε ο κ. Δούκας, σημειώνοντας: «Μετά από 2 μέρες διαπραγματεύσεων, οι οποίες όπως φαίνεται, από την πλευρά του κ. Ανδρουλάκη, ήταν προσχηματικές, το επιτελείο του ανακοίνωσε σήμερα ότι το debate δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί. Η πρότασή μας ήταν σαφής: Debate οποιαδήποτε ώρα και μέρα. Όσο για τις δικαιολογίες περί Δημοτικού Συμβουλίου στην Αθήνα, υπενθυμίζουμε ότι ο ίδιος είχε ανακοινώσει, ήδη από τη Δευτέρα, προεκλογική ομιλία σήμερα στον Πύργο. Ο κ. Ανδρουλάκης απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι δεν επιθυμεί τον δημοκρατικό διάλογο στο ΠΑΣΟΚ. Απέδειξε ότι δεν τιμά τις δημόσιες δεσμεύσεις του».

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση Δούκα ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι «αυτοί οι λεονταρισμοί δεν εξυπηρετούν σε κάτι», ενώ απαντώντας στους υπαινιγμούς ότι αρνήθηκε να ακυρώσει την ομιλία επειδή στηρίζεται στην εκτός Αττική απήχησή του, ανέφερε: «Ήμουν πρώτος στον Πειραιά και στην δυτική Αθήνα».

Ειδήσεις σήμερα:

Η Καίτη Γκρέυ υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο

Κικίλιας: Το σπίτι στην Βασιλίσσης Σοφίας το αγόρασα νόμιμα και με καθαρό τρόπο

Φλόριντα - Κυκλώνας “Μίλτον”: Μαζικές εκκενώσεις, μποτιλιάρισμα και ελλείψεις καυσίμων (εικόνες)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)