Πολιτική

Σήμερα 12:12 Τελευταία ενημέρωση : Σήμερα 15:20

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Ο Δούκας ζητά debate με Ανδρουλάκη

Από σήμερα κιόλας τα επιτελεία των δύο υποψηφίων έχουν μπει στη μάχη της ερχόμενης Κυριακής. Οι συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη και του Χάρη Δούκα έχουν, ήδη, βάλει στο τραπέζι το χάρτη του εκλογικού αποτελέσματος.

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Ο Δούκας ζητά debate με Ανδρουλάκη
-

Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας είναι οι δύο που θα διεκδικήσουν την προεδρία του ΠΑΣΟΚ την ερχόμενη Κυριακή.

Από σήμερα κιόλας τα επιτελεία των δύο υποψηφίων έχουν μπει στη μάχη της ερχόμενης Κυριακής. Οι συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη και του Χάρη Δούκα έχουν, ήδη, βάλει στο τραπέζι το χάρτη του εκλογικού αποτελέσματος.

Βλέπουν τα αδύναμα σημεία τους ώστε να κινητοποιηθούν στις περιοχές που υστέρησαν και το κυριότερο: έχουν αρχίσει τις βολιδοσκοπήσεις για την οικοδόμηση των συμμαχιών που θα τους επιτρέψουν να κόψουν πρώτοι το νήμα της μάχης του δεύτερου γύρου.

Debate ζητά ο Δούκας

"Μόλις επικοινώνησα με την ΕΡΤ και ζήτησα τη διεξαγωγή ντιμπέιτ. Είναι σημαντικό να κάνουμε έναν ζωντανό και παραγωγικό διάλογο για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής και της χώρας" αναφέρει σε ανάρτησή του στο X, ο Χάρης Δούκας.

Ικανοποίηση για τη συμμετοχή στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ

Στον πρώτο γύρο των εκλογών συμμετείχαν 303.223 πολίτες,  με τα εκλογικά επιτελεία να εκφράζουν ικανοποίηση για τη μεγάλη προσέλευση φίλων και μελών του κόμματος στις κάλπες, εκτιμώντας ότι οι αριθμοί «δείχνουν» ολική επαναφορά του ΠΑΣΟΚ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι δόθηκε παράταση μίας ώρας, ωστόσο η εκλογική διαδικασία συνεχίστηκε σε αρκετά εκλογικά τμήματα και μετά τις 8 το βράδυ, καθώς υπήρχαν ουρές. Όλοι οι υποψήφιοι στις δηλώσεις τους για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, ανέφεραν ότι μέσα από τις εκλογές νίκησε το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, ενώ έστειλαν μηνύματα ενότητας για την επόμενη μέρα και εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την πορεία του κόμματος, προκειμένου να αποτελέσει ισχυρή αντιπολίτευση και εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

Δούκας - Ανδρουλάκης

Η τελική κατάταξη των «6»

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα οριστικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Χαριλάου Τρικούπη, από τα 908 εκλογικά τμήματα της χώρας και τα 19 εκλογικά τμήματα του εξωτερικού, σε ποσοστό ενσωμάτωσης 100%, έλαβαν με σειρά κατάταξης:

  • Νίκος Ανδρουλάκης 89.288 (29,64%)
  • Χάρης Δούκας 64.490 (21,41%)
  • Παύλος Γερουλάνος 63.632 (21,12%)
  • Άννα Διαμαντοπούλου 58.809 (19,52%)
  • Μιχάλης Κατρίνης 18.163 (6,03%)
  • Νάντια Γιαννακοπούλου 6.890 (2,29%).

Δεύτερη ευκαιρία ή αλλαγή ηγεσίας;

Το βέβαιο είναι ότι οι ψηφοφόροι που θα προσέλθουν στις κάλπες την ερχόμενη Κυριακή θα κληθούν να απαντήσουν στο δίλημμα: Δεύτερη ευκαιρία στον Νίκο Ανδρουλάκη ή αλλαγή ηγεσίας με Χάρη Δούκα; Στο επιτελείο του προέδρου του ΠαΣοΚ υπάρχει, μετά το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, κλίμα αισιοδοξίας.


Ειδήσεις σήμερα:

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου υπόσχεται να νικήσει τους “εχθρούς”, έναν χρόνο μετά την επίθεση της Χαμάς

Λεβαδειακός: Ο Παπαδόπουλος υπέβαλε την παραίτησή του

Άμεσοι φόροι και εισφορές: Το σχέδιο της κυβέρνησης για την μείωσή τους

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)