Πολιτική

Σήμερα 14:40

Μάριος Σαλμάς: Το παρασκήνιο της διαγραφής του

Γιατί παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας ο Μάριος Σαλμάς από τον Πρωθυπουργό. Οι τοποθετήσεις και η αντίδρασή του.

Μάριος Σαλμάς: Το παρασκήνιο της διαγραφής του
-

Του Νίκου Ρογκάκου

Αύριο το μεσημέρι συνεδριάζει η επιτροπή δεοντολογίας της ΝΔ, με θέμα την διαγραφή του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του κόμματος, Μάριου Σαλμά, μετά την παραπομπή του από τον Πρωθυπουργό και με το ερώτημα της διαγραφής από μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

«Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννη Τραγάκη, παραπέμπει στην Επιτροπή με το ερώτημα της διαγραφής από μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, με βάση την περίπτωση β) του άρθρου 20 και το άρθρο 21 του Κανονισμού Λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Μάριο Σαλμά», αναφέρουν κύκλοι του Μαξίμου.

Σε μια περίοδο που το εσωκομματικό σκηνικό στη ΝΔ έχει κινητικότητα, η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να διαγράψει τον γαλάζιο βουλευτή ενώ βρίσκεται στις ΗΠΑ, συνιστά ένα αναμφίβολο πολιτικό μήνυμα.

Η πρόσφατη ερώτηση των «11» αναμόχλευσε τα πάθη και εντός του κυβερνώντος κόμματος. Ο κ. Σαλμάς ήταν εκ των 11 που κατέθεσαν την ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια, αλλά δεν σκόπευε να συνεχίσει επί του θέματος. Αντιθέτως, σκόπευε πολιτικά να συνεχίσει με το θέμα του «φωτογραφικού διαγωνισμού», όπως το έθεσε ο κ. Σαλμάς που υποστήριζε οτι ευνοούσε συγκεκριμένη εταιρία σε διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού. Ο κ. Σαλμάς είχε αναφέρει το περιστατικό στην Κ.Ο. του κόμματος, έκανε ερώτηση που απαντήθηκε από τη Λίνα Μενδώνη τον Ιούλιο και με αφορμή την ερώτηση των «11» επανέφερε το θέμα σε συνεντεύξεις του.

Ο κ. Σαλμάς σε συνομιλητές του έλεγε ότι θα παραστεί και θα απαντήσει στα όσα του αποδίδονται, αν και αναφέρει ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννης Τραγάκης στα δύο τηλεφωνήματα που του έκανε δεν του εξήγησε ποιο ήταν το αντικείμενο της παραπομπής. Από την κυβέρνηση, πάντως, λένε ότι η παραπομπή του αφορά «την αντικοινοβουλευτική ή αντικομματική ή αντισυναδελφική συμπεριφορά που προκαλεί σοβαρή ζημιά στο Κόμμα ή σε άλλο Βουλευτή».

Ειδήσεις σήμερα:

Ιερά Οδός: Σκοτώθηκε οδηγός μηχανής που παρέσυρε πεζό

Μέση Ανατολή - Χεζμπολάχ: Επίθεση με ρουκέτες σε ισραηλινή βάση (εικόνες)

Superclassico: Η Ρίβερ Πλέιτ επικράτησε της Μπόκα Τζούνιορς


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)