Πολιτική

Σήμερα 12:12

Μπελέρης: Μου πρότειναν να ζητήσω άσυλο στις Βρυξέλλες, αλλά... (βίντεο)

Η συγκλονιστική περιγραφή στην εκπομπή "Weekenders" του ΑΝΤ1 για το πως έμαθε ότι κέρδισε τις εκλογές στον Δήμο Χειμάρρας, τους μήνες στην φυλακή, τις δουλειές που έκανε στην Ελλάδα και την Ευρωβουλή.

Μπελέρης: Μου πρότειναν να ζητήσω άσυλο στις Βρυξέλλες, αλλά... (βίντεο)
-

Στην εκπομπή «Weekenders» του ΑΝΤ1 προβλήθηκε την Κυριακή συνέντευξη του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Φρ. Μπελέρη, ο οποίος μίλησε για τα χρόνια που έζησε στην Ελλάδα, την περιπέτεια με την διεκδίκηση του Δήμου στην Χειμάρρα, αλλά και την θητεία του στην Ευρωβουλή.

Όπως είπε συνομιλώντας με τον Δημήτρη Πανόπουλο, «γεννήθηκα στην Χειμάρρα σε μια πολύ δύσκολη εποχή, που το κομμουνιστικό καθεστώς δεν μπορούσε να εξασφαλίσει στους πολίτες τα απαραίτητα για να ζήσουν. Να σκεφθείτε, μπουκάλι αναψυκτικού 1,5 λίτρων είδα όταν πέρασα στα Γιάννενα, στα 18 μου χρόνια».

Ο Φρ. Μπελέρης συνέχισε λέγοντας «ήρθα στην Ελλάδα 18 ετών και γύρισα 44 στην Χειμάρρα», ενώ ερωτηθείς για το πως έζησε στην Ελλάδα είπε «δουλεύοντας στην οικοδομή, σε υδραυλικά, καλοριφέρ και τέτοια».

«Ήμουν πάντα κοντά στην Νέα Δημοκρατία, έχω φίλους βουλευτές και υπουργούς εδώ και 30 χρόνια», προσέθεσε.

Μιλώντας για την απόφαση του να διεκδικήσει τον Δήμο στην Χειμάρρα είπε πως έβαλε υποψηφιότητα και πήγαινε πρώτος στις δημοσκοπήσεις, συμπληρώνοντας ότι «μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές ήρθε ο Ράμα να στηρίξει τον υποψήφιο του, αλλά οι δημοσκοπήσεις έδειχναν προβάδισμα δικό μου. Δύο ημέρες πριν από τις εκλογές κι αφού δεν είχε αλλάξει αυτό, με συνέλαβαν για εξαγορά ψήφων, κάτι που στο δικαστήριο δεν αποδείχθηκε ποτέ, δεν υπήρχε ουτε ένα στοιχείο», όπως είπε χαρακτηριστικά για την άδικη φυλάκιση του.

Συγκλονιστική ήταν η στιγμή που περιέγραψε πως έμαθε ότι κέρδισε τις δημοτικές εκλογές, λέγοντας ότι «έμαθα από τον δεσμοφύλακα μου, ο οποίος ήρθε και μου είπε “κερδίσατε για λίγες ψήφους”. Δεν το πίστευα, του λέω “αν ήταν λίγες θα μας… κλέβανε” και μου λέει “όχι, κερδίσατε”. Δύο ώρες μετά είδα τηλεόραση και το πίστεψα».

Ερωτηθείς για τις σκέψεις του την πρώτη νύχτα που έμεινε στην φυλακή, ο Φρ. Μπελέρης είπε «στην φυλακή πίστεψα ότι με έβαλαν για να φοβίσουν τον κόσμο και θα με έβγαζαν 2-3 ημέρες μετά, αφού θα έχανα τις εκλογές».

Όπως είπε, νικητής σε εκλογές για δεύτερη φορά ενώ ήταν έγκλειστoς στις φυλακές βγήκε και στις Ευρωεκλογές, αλλά αυτήν την φορά το έμαθε άμεσα, αφού «τότε ήμουν σε κελί κανονικά και έβλεπα τηλεόραση, με την δορυφορική πιάνουμε τα ελληνικά κανάλια και έμαθα ότι εκλέχτηκα στην Ευρωβουλή».

Αποκάλυψε δε ότι είναι ο μόνος ευρωβουλευτής που πήρε άδεια για να ορκιστεί και γύρισε στις φυλακές, λέγοντας ότι έχει συμβεί και με κάποιους βάσκους ευρωβουλευτές, οι οποίοι όμως ζήτησαν πολιτικό άσυλο μόλις έφθασαν στις Βρυξέλλες.

«Δεν ήθελα να ζητήσω άσυλο στις Βρυξέλλες, γιατί δεν θέλω να κόψω τους δεσμούς μου με την ιδιαίτερη πατρίδα μου, την Χειμάρρα. Φίλοι μου δικηγόροι με είχαν συμβουλέψει να το κάνω...», είπε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, που σημείωσε ότι η θέση του του προσφέρει πολλές ευκαιρίες και δυνατότητες για να αναδείξει προβληματικά σημεία και πολιτικές.

Εξέφρασε πάντως την θέληση και τον πόθο του, να μπορέσει να προσφέρει στον τόπο του, αναφέροντας χαρακτηριστικά «εγώ ξεκίνησα για να γίνω Δήμαρχος Χειμάρρας... Με την σημερινή απόφαση, για 20 χρόνια δεν μπορώ να πολιτευτώ στην Αλβανία. Αν στο Στρασβούργο αλλάξει η απόφαση, όπως νομίζω ότι θα δικαιωθώ...».

Ειδήσεις σήμερα:

Ιταλία: Νεκρά παιδιά σε κατάρρευση κτηρίου (εικόνες)

ΚΟΚ: 1000 κάμερες θα καταγράφουν παραβάσεις - Πρόστιμα με sms στο κινητό

Οικιακά φωτοβολταϊκά: Το νέο πλαίσιο και οι αλλαγές

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)