Οικονομία

Σήμερα 19:24

Επίορκοι εφοριακοί - Κέρκυρα: Οι απολογίες, οι διάλογοι και ο “εγκέφαλος” (βίντεο)

Με τον υποδιευθυντή της Εφορίας και φερόμενο ως εγκέφαλο του κυκλώματος των επίορκων λειτουργών στην Κέρκυρα, άρχισαν οι απολογίες των κατηγορουμένων. Ο 44χρονος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και επέρριψε εμμέσως τις ευθύνες στους συγκατηγορούμενούς του.

Επίορκοι εφοριακοί - Κέρκυρα: Οι απολογίες, οι διάλογοι και ο “εγκέφαλος” (βίντεο)
-

Του Μανώλη Ασαριώτη, από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Λίγο πριν από τις οκτώ το πρωί της Τρίτης, οι τέσσερις εφοριακοί, οι οποίοι κατηγορούνται ότι εκβίαζαν λογιστές και φορολογούμενους στην Κέρκυρα, οδηγήθηκαν στο δικαστικό μέγαρο.

Πρώτος, πέρασε την πόρτα του ανακριτή ο υποδιευθυντής, φερόμενος ως “εγκέφαλος”. Παρέμεινε για τρεις ώρες και σύμφωνα με πληροφοριες, δέχτηκε καταιγισμό ερωτήσεων, με τον ίδιο να αρνείται τις κατηγορίες.

“Είμαι μόλις έναν χρόνο στην Κέρκυρα και θα ήταν αδύνατο να οργανώσω ένα τέτοιο κύκλωμα εκβιαστών. Κάποιοι εκ των συγκατηγορουμένων μου είναι πολλά περισσότερα στην ίδια θέση και μάλιστα είχαν και ποινική εμπλοκή στο παρελθόν, αν και έχουν αθωωθεί τελεσίδικα”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο υποδιευθυντής.

Στο διάστημα, όμως, που βρίσκεται στη θέση του, συγγενείς επιχειρηματία κατήγγειλε τον εκβιασμό του από το κύκλωμα.

“Εκβιάστηκε συγγενικό μου πρόσωπο, ιδιοκτήτης ελαιοτριβείου, να δώσει ένα μεγάλο ποσό, προκειμένου να του κλείσουν μία φορολογική υπόθεση ή αλλιώς θα προχωρούσαν σε έλεγχο για μεγάλα πρόστιμα. Στην αρχή δεν ενέδωσε, αλλά στη συνέχεια αναγκάστηκε να πουλήσει το απόθεμά του σε ελαιόλαδο, για να μπορεί να πληρώσει για να μην γίνει έλεγχος”, περιέγραψε συγγενής θύματος.

Ο 44χρονος φέρεται να υποστήριξε επίσης ότι ουδέποτε έλαβε χρήματα από κάποιον, γιατί διαφορετικά θα μπορούσαν -όπως είπε- να τον συλλάβουν επ’ αυτοφώρω.

“Αφού οι αστυνομικοί, εκτός από τα τηλέφωνα, παρακολουθούσαν και με σύστημα γεωεντοπισμού, γιατί δεν προχώρησαν στην αυτόφωρη σύλληψή μου, κατά τη διάρκεια κάποιας παράνομης συνδιαλλαγής;”, φέρεται να είπε χαρακτηριστικά.

Στη δικογραφία οι αστυνομικοί αναφέρουν ότι τα μέλη του κυκλώματος των διεφθαρμένων εφοριακών χρησιμοποιούσαν μεσάζοντα για την παραλαβή των χρημάτων. Σε μία από τις συνομιλίες, πάντως, άκουσαν το φερόμενο ως εγκέφαλο να αποδέχεται ότι ζήτησε λεφτά από φορολογούμενο.

ΕΠΟΠΤΗΣ: Τι του ‘πες;
ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: 20 τον χρόνο.
ΕΠΟΠΤΗΣ: Πολλά.
ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: Ρε μ…..α συγνώμη, του λέω, έχει πληρώσει, λέω, δύο χιλιάδες ευρώ ΦΠΑ δύο χρόνια, του λέω, σε δύο χρόνια δύο χιλιάδες.
ΕΠΟΠΤΗΣ: Δεν τα βγάζουν ρε προϊστάμενε. Δεν τα βγάζουν οι π….. ες απ’ την τσέπη τους. Έρχονται και σου κλαίγονται.

Μετά τη σύλληψη των τεσσάρων εφοριακών και του λογιστή, στην Κέρκυρα, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ ξεκίνησαν τον επανέλεγχο των υποθέσεων, που έχουν διαχειριστεί οι κατηγορούμενοι, ενώ ερευνούν τη δραστηριότητά τους και σε προηγούμενες θέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες ερευνάται από τις αρχές από ποιες υπηρεσίες πέρασε ο φερόμενος ως εγκέφαλος της συμμορίας των εφοριακων της Κέρκυρας και αν υπάρχει η εμπλοκή του σε αντίστοιχες παράνομες δραστηριότητες.

Η διαδικασία των απολογιών συνεχίζεται.

Ειδήσεις σήμερα:

Η Τεχνητή Νοημοσύνη “καταλαμβάνει” το διαδίκτυο

Λίβανος: Σφυροκόπημα του Ισραήλ, που καλεί τους Κυανόκρανους να φύγουν από τα σύνορα

Hellenic train: Σε διαθεσιμότητα ο ελεγκτής του Προαστιακού που “τσέπωνε” χρήματα χωρίς να κόβει εισιτήρια

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)