Οικονομία

Σήμερα 17:33 Τελευταία ενημέρωση : Σήμερα 17:34

Εκβιασμοί - Κέρκυρα: Μαραθώνιες οι απολογίες για τους επίορκους εφοριακούς (βίντεο)

Ενώπιον ανακριτή βρίσκονται οι κατηγορούμενοι επίορκοι εφοριακοί. Κλειστή παραμένει η εφορία της Κέρκυρας από την Δευτέρα εξυπηρετώντας πολίτες μόνο ηλεκτρονικά και κατόπιν ραντεβού.

Εκβιασμοί - Κέρκυρα: Μαραθώνιες οι απολογίες για τους επίορκους εφοριακούς (βίντεο)
-

Όπως μεταδίδει για τον Ant1news.gr η απεσταλμένη στην Κέρκυρα, Δώρα Βογιατζάκη, στα δικαστήρια της Κέρκυρας οδηγήθηκαν νωρίς το πρωί για να απολογηθούν οι 4 εφοριακοί που κατηγορουνται για την υπόθεση διαφθοράς στην ΔΟΥ Κερκυρας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το απόγευμα της Τρίτης, ολοκλήρωσε και ο δεύτερος κατηγορούμενος την απολογία του και θα υπάρξει διακοπή για λίγο, με τη διαδικασία να προβλέπεται μαραθώνια.


Σε εξέλιξη είναι ακόμη έρευνα της ΑΑΔΕ και στην Β' Δ.Ο.Υ. του Πειραιά, όπου είχε υπηρετήσει ως στέλεχος ένας εκ των 4 εφοριακών που συνελήφθησαν στην Κέρκυρα για τους εκβιασμούς, όπως μεταδίδει η Δέσποινα Μανδρανή.


Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, αφού ολοκληρωθούν οι απολογίες των 4 εφοριακών, θα ακολουθήσει αργά το απόγευμα, η απολογία του λογιστή που κατηγορείται ως συνεργός της εγκληματικής οργάνωσης.

Την ίδια ώρα, στην Εφορία της Κέρκυρας, που από την Δευτέρα εξυπηρετεί πολίτες μόνο ηλεκτρονικά και κατόπιν ραντεβού, βρίσκονται ελεγκτές της ΑΑΔΕ.

Την Δευτέρα προσωποποιήθηκαν από την αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας οι κατηγορίες, για την πολύκροτη υπόθεση διαφθορών και εκβιασμών στην ΔΟΥ του νησιού.

Ο υποδιευθυντής της υπηρεσίας και Προϊστάμενος του Τμήματος Ελέγχου φέρεται να είναι, σύμφωνα με την δίωξη του Εισαγγελέα, ο “εγκέφαλος” της σπείρας.

Κατηγορείται για:

  • διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης,
  • σύσταση συμμορίας,
  • εκβιάσεις,
  • παθητική δωροδοκία και
  • παράβαση καθήκοντος.

Οι άλλοι τρεις εφοριακοί αντιμετωπίζουν επίσης κατηγορίες για εκβιάσεις και παθητική δωροδοκία, ενώ η βαρύτερη κατηγορία σε βάρος τος αφορά σε συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Τέλος ο λογιστής αντιμετωπίζει μεταξύ άλλων κατηγορίες για συνέργεια σε εγκληματική οργάνωσηενεργητική δωροδοκία και εκβιάσεις.

Ειδήσεις σήμερα:

Πετρούπολη: Επίθεση με εύφλεκτο υγρό σε πολυκατοικία

Αποθεραπευτήριο ΑμεΑ - “Άγιος Δημήτριος”: Άθλιες οι συνθήκες διαβίωσης

Φον ντερ Λάιεν για μεταναστευτικό: Bιώσιμο μόνο εάν επιστραφούν όσοι δεν έχουν το δικαίωμα να παραμείνουν στην ΕΕ

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)