Οικονομία

Σήμερα 12:35 Τελευταία ενημέρωση : Σήμερα 14:36

Εκβιασμοί - ΔΟΥ Κέρκυρας: Ποιες κατηγορίες απαγγέλθηκαν στους συλληφθέντες

"Καταπέλτης" το κατηγορητήριο του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας κατά των πρωτεργατών της υπόθεσης οι οποίοι συνελήφσθησαν.

-

Η απεσταλμένη του ΑΝΤ1 στην Κέρκυρα Δώρα Βογιατζάκηη οποία καλύπτει όλες τις εξελίξεις από το νησί για την υπόθεση που προκαλεί αίσθηση, μεταδίδει στο ant1news.gr  ότι το πρωί της Δευτέρας η Εφορία ουσιαστικά υπολειτουργούσε... «εκτάκτως», καθώς εντελώς ξαφνικά τέθηκε ως προαπαιτούμενο για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες να έχουν ηλεκτρονικό ραντεβού, κάτι που δεν ίσχυε μέχρι σήμερα.

Εν τω μεταξύ, προσωποποιήθηκαν την Δευτέρα το μεσημέρι από την αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας οι κατηγορίες, για την πολύκροτη υπόθεση διαφθορών και εκβιασμών στην ΔΟΥ του νησιού.

Ο υποδιευθυντής της υπηρεσίας και Προϊστάμενος του Τμήματος Ελέγχου φέρεται να είναι, σύμφωνα με την δίωξη του Εισαγγελέα, ο “εγκέφαλος” της σπείρας.

Κατηγορείται για:

  • διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης,
  • σύσταση συμμορίας,
  • εκβιάσεις,
  • παθητική δωροδοκία και
  • παράβαση καθήκοντος.

Οι άλλοι τρεις εφοριακοί αντιμετωπίζουν επίσης κατηγορίες για εκβιάσεις και παθητική δωροδοκία, ενώ η βαρύτερη κατηγορία σε βάρος τος αφορά σε συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Τέλος ο λογιστής αντιμετωπίζει μεταξύ άλλων κατηγορίες για συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση, ενεργητική δωροδοκία και εκβιάσεις.

Ειδήσεις σήμερα:

ΣΥΡΙΖΑ - Τζάκρη: Ο Κασσελάκης θα “σαρώσει” το... “Βατικανό” της ΚΕ (βίντεο)

Πετρέλαιο θέρμανσης: Το επίδομα, τα κριτήρια και οι αλλαγές

ΠΑΣΟΚ - Η “επόμενη μέρα”: Τα μηνύματα Ανδρουλάκη μετά την επανεκλογή του

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)