Οικονομία

Σήμερα 07:16 Τελευταία ενημέρωση : Σήμερα 09:16

Πετρέλαιο θέρμανσης: Ξεκίνησε η διάθεση του

Αισθητά χαμηλότερη από την περσινή χρονιά η τιμή εκκίνησης για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Πετρέλαιο θέρμανσης: Ξεκίνησε η διάθεση του
-

Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2022 αναμένεται η τιμή εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης σήμερα 15 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της αγοράς.

Η μέση τιμή στην Αττική αναμένεται να διαμορφωθεί στο 1,15-1,17 ευρώ το λίτρο με κλιμάκωση προς τα πάνω στην περιφέρεια και τα νησιά λόγω μεταφορικών.

Πέρυσι -σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών του Υπουργείου Ανάπτυξης- ο πανελλαδικός μέσος όρος της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης στην έναρξη της περιόδου ήταν 1,425 ευρώ το λίτρο (στην Αττική 1,4 ευρώ) και το 2022 διαμορφώθηκε αντίστοιχα πανελλαδικά στο 1,409 ευρώ και στην Αττική στο 1,379 ευρώ.

Πηγές της αγοράς ανέφεραν ότι τα στοιχεία των καταναλώσεων τον Απρίλιο, στη λήξη της περιόδου θέρμανσης, δείχνουν ότι η πλειονότητα των καταναλωτών δεν έχει αποθηκεύσει πετρέλαιο για τον επόμενο χειμώνα. Οι ίδιοι εκτιμούν ότι παρά το γεγονός πως ο καιρός ακόμα δεν επιβάλλει την αγορά πετρελαίου, όσοι εκτιμούν ότι υπάρχει κίνδυνος ανόδου των διεθνών τιμών θα σπεύσουν για παραγγελίες.

Ο Πρόεδρος των Πρατηριούχων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», δήλωσε ότι η μέση τιμή διάθεσης στην Αττική θα είναι σήμερα γύρω στο 1,18, ενώ σε απομακρυσμένες περιοχές σε όλη την Ελλάδα, μπορεί να είναι και 5 λεπτά ακριβότερο.

Ο κ. Παπαγεωργίου διευκρίνισε ότι σε παραγγελίες μικρότερες από 500 λίτρα, συνήθως υπάρχει μια επιβάρυνση 2-3 λεπτά.

Επίσης ανέφερε πως στην τιμή του 1,18, ο φόρος που εισπράττει το κράτος είναι 28 λεπτά, ενώ υπάρχει και η φορολογία του ΦΠΑ που είναι 24%.

Ειδήσεις σήμερα:

Φιλιππιάδα: Γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή από βόθρο

Καιρός: βοριάδες και αραιές νεφώσεις την Τρίτη

Ιράν: Το Ισραήλ διαβεβαίωσε ότι δεν θα πλήξει τις πετρελαϊκές και πυρηνικές εγκαταστάσεις της χώρας

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)