Οικονομία

Σήμερα 12:01 Τελευταία ενημέρωση : Σήμερα 16:20

Κέρκυρα - Εκβιασμοί: Ο λογιστής, οι εφοριακοί και ο τρόπος δράσης της σπείρας

Πώς δρούσαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης στην οποία εμπλέκεται λογιστής και εφοριακοί.

Κέρκυρα - Εκβιασμοί: Ο λογιστής, οι εφοριακοί και ο τρόπος δράσης της σπείρας
-

Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση στην Κέρκυρα για τη σύλληψη μελών κυκλώματος διαφθοράς, μετά τον σχηματισμό σχετικής δικογραφίας από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, έχουν συλληφθεί τέσσερις εφοριακοί και ένας λογιστής, ενώ πραγματοποιούνται κατ' οίκον έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, οι εφοριακοί φέρονται να προσέγγιζαν μέσω του λογιστή φορολογουμένους, οι οποίοι είτε είχαν φορολογικά χρέη είτε είχαν επιστροφές από την εφορία και αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου να τους παρέχουν διευκολύνσεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στα δικαστήρια για να παρουσιαστούν ενώπιον των εισαγγελικών και ανακριτικών Αρχών:

Τα νέα στοιχεία 

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έρχονται στο φως τα μέλη της σπείρας απαιτούσαν χρήματα ώστε να διεκπεραιωθεί πιο γρήγορα μια υπόθεση είτε να κάνουν τα “στραβά μάτια” για να μην γίνει  έλεγχος.

Είχανε επαφές με συγκεκριμένο λογιστή, στον οποίο έστελναν “πελάτες”, εκτός υπηρεσίας. H δράση τους υπολογίζεται τουλάχιστον για 4 μήνες.

Δύο θύματα μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιώσει ότι τους προσέγγισε το κύκλωμα.

Επίσης υπάρχουν ακούσματα για συνδιαλλαγή χρημάτων αλλά είναι τελικά άγνωστο αν τελικά τα πήραν. Οι αστυνομικοί έχουν καταγράψει πολλές συνομιλίες.

Αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Κέρκυρας αργά το μεσημέρι ή το απόγευμα.

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης σχετικά με την υπόθεση έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όπως φάνηκε και στη γνωστή, δυσάρεστη υπόθεση της Χαλκίδας πριν από μερικούς μήνες το Υπουργείο Οικονομικών δεν πρόκειται να χαριστεί σε οποία φαινόμενα διαφθοράς στις υπηρεσίες που εποπτεύει. Η ΑΑΔΕ αντέδρασε πολύ γρήγορα τότε, αντέδρασε αποφασιστικά και τώρα, στην Κέρκυρα.

Ας το καταλάβουν όλοι: οι φορολογούμενοι έχουν την απαίτηση από εμάς να είμαστε δίκαιοι και αποτελεσματικοί. Ακόμα όμως περισσότερο δεν ανέχονται φαινόμενα διαφθοράς. Κάνουμε κάθε μέρα ότι μπορούμε για να ανταποκριθούμε σε αυτήν την εύλογη απαίτηση τους. Δεν συμβιβαζόμαστε με τη διαφθορά!».

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής σχετικά με την υπόθεση ανέφερε «Το έχουμε πει και το εννοούμε: δεν έχουμε την παραμικρή ανοχή σε κανένα φαινόμενο διαφθοράς. Επί της αρχής, αλλά και στην πράξη. Γι’ αυτό και μόλις υπέπεσαν στην αντίληψη μας πληροφορίες για τη δράση κυκλώματος διαφθοράς, ζητήσαμε αμέσως τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων  της ΕΛΑΣ, ώστε να γίνει ενδελεχής έρευνα και η υπόθεση να πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης. Να γνωρίζουν όλοι ότι αυτός θα συνεχίσει να είναι ο μόνος δρόμος κάθε φορά που εντοπίζουμε ενδείξεις διαφθοράς. Ουδείς είναι υπεράνω του όρκου που έχει δώσει να υπηρετεί το νόμο και το δημόσιο συμφέρον». 

Ειδήσεις σήμερα:

Νίκαια: 10χρονοι τραυμάτισαν συμμαθήτριά τους - “Το σχολείο δεν μας ενημέρωσε” (βίντεο)

“Μπάλντοκ για σένα”: Η επική εμφάνιση της Εθνικής Ελλάδος (βίντεο)

“Eνώπιος Ενωπίω” - Κασσελάκης: Παραμένω πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα κάνω νέο κόμμα (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)