Οικονομία

Σήμερα 10:13 Τελευταία ενημέρωση : Σήμερα 15:31

Κέρκυρα - Εκβιασμοί: Εφοριακοί και λογιστής συνελήφθησαν ως μέλη σπείρας

Συλλήψεις και νέα έρευνα για την πλήρη εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης που είχαν συστήσει υπάλληλοι ΔΟΥ και λογιστής. Πως δρούσε το κύκλωμα.

Κέρκυρα - Εκβιασμοί: Εφοριακοί και λογιστής συνελήφθησαν ως μέλη σπείρας
-

Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση στην Κέρκυρα, για την σύλληψη μελών εγκληματικής οργάνωσης εμπλεκομένων σε υπόθεση διαφθοράς μεταξύ των οποίων υπάλληλοι ΔΟΥ και λογιστής.

Έχουν συλλάβει 4 υπαλλήλους ΔΟΥ και έναν λογιστή.

Από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, κατόπιν συνεργασίας με την ΑΑΔΕ, σχηματίστηκες δικογραφία στο πλαίσιο της οποίας διεξάγεται η αστυνομική επιχείρηση, για την σύλληψη όλων των μελών του κυκλώματος διαφθοράς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι εκβιασμοί αφορούσαν την αποφυγή διεκπεραίωσης φορολογικών ελέγχων ή/και την αποφυγή επιβολής προστίμων από την Εφορία.

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης σχετικά με την υπόθεση έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όπως φάνηκε και στη γνωστή, δυσάρεστη υπόθεση της Χαλκίδας πριν από μερικούς μήνες το Υπουργείο Οικονομικών δεν πρόκειται να χαριστεί σε οποία φαινόμενα διαφθοράς στις υπηρεσίες που εποπτεύει. Η ΑΑΔΕ αντέδρασε πολύ γρήγορα τότε, αντέδρασε αποφασιστικά και τώρα, στην Κέρκυρα.

Ας το καταλάβουν όλοι: οι φορολογούμενοι έχουν την απαίτηση από εμάς να είμαστε δίκαιοι και αποτελεσματικοί. Ακόμα όμως περισσότερο δεν ανέχονται φαινόμενα διαφθοράς. Κάνουμε κάθε μέρα ότι μπορούμε για να ανταποκριθούμε σε αυτήν την εύλογη απαίτηση τους. Δεν συμβιβαζόμαστε με τη διαφθορά!».


Ειδήσεις σήμερα:

Νίκαια: 10χρονοι τραυμάτισαν συμμαθήτριά τους - “Το σχολείο δεν μας ενημέρωσε” (βίντεο)

Δολοφονία στην Κυψέλη - Κούγιας: οι δράστες ήθελαν ο βιασμός τους να πάει στην Δικαιοσύνη, αλλά... (βίντεο)

“Eνώπιος Ενωπίω” - Κασσελάκης: Παραμένω πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα κάνω νέο κόμμα (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)