Υγεία

Σήμερα 08:50 Τελευταία ενημέρωση : Σήμερα 09:04

Αποθεραπευτήριο ΑμεΑ - “Άγιος Δημήτριος”: Άθλιες οι συνθήκες διαβίωσης (βίντεο)

Εικόνες που προκαλούν σοκ από την διαβίωση των παιδιών που φιλοξενούνται στο ίδρυμα, που έχασε τη ζωή του ο Πάρης το 2021.

Αποθεραπευτήριο ΑμεΑ - “Άγιος Δημήτριος”: Άθλιες οι συνθήκες διαβίωσης (βίντεο)
-

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που κατέγραψε η εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», στο κρατικό αποθεραπευτήριο ΑμεΑ, «Ο Άγιος Δημήτριος». Παιδί γυμνό να είναι κουλουριασμένο σε ένα κρεβάτι με κάγκελα, άλλα παιδιά να διαβιούν μέσα σε ακαθαρσίες και πολλά άλλα.

Στο ίδρυμα αυτό, στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, είχε χάσει τη ζωή του το 2021 ο 21χρονος Πάρης και η μητέρα του Κατερίνα Τσακιράκη, μίλησε σήμερα στην εκπομπή και τόνισε ότι, «εύχομαι να δικαιωθεί η ψυχούλα του παιδιού μου και να είναι το τελευταίο που χάνει τη ζωή του με αυτόν τον τρόπο, αλλά δυστυχώς η κατάσταση όπως δείχνετε παραμένει τραγική. Το παιδί μου πέθανε από ξυλοδαρμό και κάποιοι προσπάθησαν αν το συγκαλύψουν».

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και η Ολυμπία Κορδά, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ιδρύματος, αναφέροντας ότι, «υπάρχει φοβερή έλλειψη προσωπικού κι αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Έχουμε στείλει σχετικές επιστολές και διεκδικούμε προσλήψεις από το 2012, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Πρόσφατα λάβαμε διαβεβαιώσεις ότι θα γίνουν προσλήψεις 94 ατόμων, αλλά περιμένουμε».


Ειδήσεις σήμερα:

Φιλιππιάδα: Γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή από βόθρο

Ιράν: Το Ισραήλ διαβεβαίωσε ότι δεν θα πλήξει τις πετρελαϊκές και πυρηνικές εγκαταστάσεις της χώρας

Πετρέλαιο θέρμανσης: Ξεκίνησε η διάθεση του

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)