Υγεία

Χθες 21:09

Παράνομες συνταγογραφήσεις: Προφυλακιστέος ο Μαροκινός, ελεύθεροι 6 άλλοι κατηγορούμενοι

Τι υποστήριξε κατά την απολογία του ο βοηθός παθολόγου. Ποιες κατγορίες αντιμετωπίζει καθένας κατηγορούμενος. Υπό ποιους όρους αφέθηκαν ελεύθεροι κάποιοι από τους εμπλεκόμενους.

Παράνομες συνταγογραφήσεις: Προφυλακιστέος ο Μαροκινός, ελεύθεροι 6 άλλοι κατηγορούμενοι
-

Ολοκληρώθηκαν σήμερα Τετάρτη 18.09 οι πρώτες 7 απολογίες ενώπιον των αρμοδίων αρχών, για το σκάνδαλο με τις παράνομες συνταγογραφήσεις ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος του ΕΟΠΥΥ.

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο αποκαλούμενος «Μισέλ ο Μαροκινός», ο οποίος φέρεται ως βοηθός παθολόγου, να έβρισκε ΑΜΚΑ, κυρίως μεταναστών και κρατούμενων σε φυλακές, ενώ φέρεται να διακινούσε τα παρανόμως συνταγογραφούμενα φάρμακα σε πιάτσες τοξικομανών. Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του, αρνήθηκε όσα του αποδίδονται.

«Αρνούμαι τις κατηγορίες. Έκανα τον διερμηνέα σε αλλοδαπούς ασθενείς. Μου έδιναν τις συνταγές και τις πήγαινα προς εκτέλεση σε φαρμακείο. Δεν ήξερα ότι ήταν παράνομες όταν τις πήγαινα στον φαρμακοποιό» είπε.

3 γυναίκες κατηγορούμενες αφέθηκαν ελεύθερες, οι 2 με περιοριστικούς όρους και η 3η, γιατρός στο επάγγελμα, άνευ όρων. Επίσης 3 άνδρες κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι, οι 2 χωρίς όρους και ο 3ος με χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ και με τον περιοριστικό όρο της τακτικής εμφάνισης σε Αστυνομικό τμήμα.

Αύριο Πέμπτη 19.09 πρόκειται να πραγματοποηθούν οι απολογίες άλλων 9 κατηγορουμένων για την ίδια υπόθεση.

Ειδήσεις σήμερα:

Λίβανος: Νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες από τη νέα έκρηξη βομβητών (εικόνες)

Ιταλία: Θρίλερ με εξαφάνιση ιδιωτικού αεροσκάφους

Κεραμεικός: Ντοκουμέντο από την συμπλοκή με πυροβολισμούς και τραυματισμό 36χρονου (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)