Παράξενα

Χθες 20:29

Αποκλεισμό σε αθλητή επειδή έκανε τον σταυρό του επέβαλε η Διεθνής Ομοσπονδία Τζούντο

Αίσθηση προκάλεσε, ο αποκλεισμός του Σέρβου Πρωταθλητή Ευρώπης στο Τζούντο, από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα, γιατί έκανε τον σταυρό του.

Αποκλεισμό σε αθλητή επειδή έκανε τον σταυρό του επέβαλε η Διεθνής Ομοσπονδία Τζούντο
-

Της Λίτσας Ιωάννου 

Στις 31 Ιουλίου, ο Νεμάνια Μάιντοβ κάνει τον σταυρό του πριν και μετά τον αγώνα με τον Θοδωρή Τσελίδη στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ένα μήνα μετά η Διεθνής Ομοσπονδία Τζούντο τιμώρησε με 5μηνο αποκλεισμό από τους αγώνες τον Σέρβο για παραβίαση του αγωνιστικού πρωτοκόλλου που αφορά την επίδειξη θρησκευτικών πεποιθήσεων.

«Θα αντέξω μέχρι τότε και θα επιστρέψω με τη βοήθεια του Κύριου μας Ιησού Χριστού σε μία νέα αρχή και για νέες νίκες» λέει ο αθλητής.

Μετά από αυτή την ανάρτηση του τα social media πήραν φωτιά, με τον κόσμο να συμπαραστέκεται στον τζουντόκα, ανάμεσα τους ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο μπασκετμπολίστας του Αμαρουσία Ραντούλοβιτς.

Ο Νεμάνια Μαίντοβ, δεν έκρυψε ποτέ την πιστή στον Θεό.

Σε δηλώσεις του αναφέρει ότι «προσεύχομαι στον Θεό για να βρίσκομαι σε αυτό το επίπεδο και ακόμα καλύτερα».

Η Διεθνής ομοσπονδία ωστόσο είχε προειδοποιήσει δις τον Σέρβο τζουντόκα, ο οποίος μετρά 7 Ευρωπαϊκά μετάλλια, αφού πλέον έχει ένα πολύ αυστηρό αγωνιστικό πρωτόκολλο και απαγορεύει ρητά οποιαδήποτε ενέργεια που αφορά την πολιτική ή την θρησκεία.

Ειδήσεις σήμερα:

Λίβανος: Νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες από τη νέα έκρηξη βομβητών (εικόνες)

Ιταλία: Θρίλερ με εξαφάνιση ιδιωτικού αεροσκάφους

Κεραμεικός: Ντοκουμέντο από την συμπλοκή με πυροβολισμούς και τραυματισμό 36χρονου (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)