Καιρός

Σήμερα 18:57

Καιρός: Καταιγίδες και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας την Πέμπτη

Πού αναμένεται να υπάρξουν καταιγίδες. Πόσο θα ανέβει ο υδράργυρος. Αναλυτικά η πρόγνωση για κάθε περιοχή.

-

Στα δυτικά αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο σποραδικές καταιγίδες, με εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Πέμπτη. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη δυτική Μακεδονία, στα δυτικά τμήματα της ανατολικής Στερεάς και στην βόρεια Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές.
Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ και μόνο στα Δωδεκάνησα θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 24 με 26 και τοπικά 27 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 27 με 30 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 25 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός αναμένεται σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στη Θράκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις και μόνο στη δυτική Μακεδονία από το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 26 και τοπικά 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο σποραδικές καταιγίδες, με εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 και στο βόρειο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 και τοπικά 27 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές δυτικά τμήματα της ανατολικής Στερεάς και την βορειοανατολική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 28 και τοπικά 30 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός αναμένεται αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Ο καιρός την Παρασκευή

Στα δυτικά αυξημένες νεφώσεις, αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που αναμένεται να ξεκινήσουν από το μεσημέρι στην Κέρκυρα και την Ήπειρο και έως το βράδυ να επηρεάσουν τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά.
Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και πιθανώς στα βόρεια ηπειρωτικά να σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει τους 27 με 29 βαθμούς και τοπικά στην ηπειρωτική χώρα τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Αγροτικό ρεύμα: ρύθμιση οφειλών σε 10 χρόνια και άτοκα

Ντιμπέιτ - ΗΠΑ: Οι υποψήφιοι αντιπρόεδροι “πυροβόλησαν” Χάρις και Τραμπ (εικόνες)

Ταξί - Πιτσιλής: Τελευταία πρόσκληση για τις ταμπέλες... πριν από τα πρόστιμα

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)