Τεχνολογία

Χθες 09:03

Δίπλωμα οδήγησης: Ηλεκτρονικό ραντεβού για εξετάσεις και επέκταση

Ποιες άλλες δυνατότητες θα δίνει η συγκεκριμένη εφαρμογή στους πολίτες. Ποια ήταν η ανταπόκριση μέχρι στιγμής από τις σχολές οδηγών.

Δίπλωμα οδήγησης: Ηλεκτρονικό ραντεβού για εξετάσεις και επέκταση
-

Διαφάνεια και τέλος της ταλαιπωρίας «υπόσχεται» στους μελλοντικούς οδηγούς οχημάτων η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα η οποία ξεκίνησε να λειτουργεί από την Περιφέρεια Αττικής.

Στο πλαίσιο των δράσεων οι οποίες σχετίζονται με τον εκσυγχρονισμό των Υπηρεσιών της, η Περιφέρεια Αττικής προχωρά στη λειτουργία μιας νέας ψηφιακής πλατφόρμας μέσω της οποίας όλοι οι υποψήφιοι οδηγοί οι οποίοι θέλουν να προγραμματίσουν τη θεωρητική και πρακτική τους εξέταση, καθώς και όσοι νυν οδηγοί επιθυμούν να προβούν σε επέκταση διπλώματος, θα μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους ηλεκτρονικά, χωρίς να απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία, όπως συνέβαινε έως τώρα.

Οι ενδιαφερόμενοι από οποιαδήποτε από τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Αττικής, είτε οι ίδιοι είτε οι εξουσιοδοτημένοι εκπαιδευτές τους, έχουν πλέον τη δυνατότητα να εισέρχονται από το “έξυπνο” κινητό τηλέφωνο (smart phone), το tablet ή τον ηλεκτρονικό υπολογιστή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://drivingexams.attica.gov.gr και να επιλέγουν την ημέρα και ώρα θεωρητικής και πρακτικής εξέτασης οδήγησης την οποία επιθυμούν.

Η εφαρμογή «Ψηφιακού προγραμματισμού θεωρητικής και πρακτικής εξέτασης υποψηφίων οδηγών και οδηγών» αναπτύχθηκε μετά από εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών με τη συνδρομή της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Διαδικτυακής Ενημέρωσης και Ψηφιακής Εξυπηρέτησης.

Από τις 20 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία ενημερώθηκαν οι σχολές οδηγών για την επικείμενη λειτουργία της πλατφόρμας, έχουν καταχωρηθεί πάνω από 700 κέντρα εκπαίδευσης, οι εκπρόσωποι των οποίων παρακολούθησαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία και σχετικό διαδικτυακό σεμινάριο. Τα δε αιτήματα για ραντεβού εξέτασης υποψηφίων οδηγών θεωρητικής και πρακτικής εξέτασης ξεπερνούν ήδη τις 4.700.

Από την πρώτη επεξεργασία των στοιχείων, προκύπτει πως το 62,2% των ραντεβού που κλείστηκαν από τις σχολές οδηγών αφορά θεωρητικές εξετάσεις και το 37,8% πρακτικές εξετάσεις.

Αναφορικά με τις περιοχές πραγματοποίησης των εξετάσεων, η πλειοψηφία αφορά τον Κεντρικό και Δυτικό Τομέα Αθηνών και ακολουθούν κατά σειρά ο Νότιος Τομέας Αθηνών, ο Πειραιάς, ο Βόρειος Τομέας Αθηνών, η Ανατολική Αττική και η Δυτική Αττική.

Ειδήσεις σήμερα:

F1 – Χάμιλτον: Η μάχη μου με την κατάθλιψη

Κίνα: “Σκόρπισε” τον θάνατο μέσα σε σούπερ μάρκετ (βίντεο)

Λίβανος: Ισραηλινή επιδρομή - Βομβάρδισαν καταυλισμό εκτοπισμένων (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)