Κλίμα

13 Σεπτεμβρίου 2024 12:57

Γέμισαν νεκρά ψάρια η Περδίκκα και η Ροβιάτα (εικόνες)

Σοκ προκαλούν οι εικόνες με τα νεκρά ψάρια στην τεχνητή λίμνη και στις εκβολές του Κουρλέσα. Προβληματισμένοι οι κάτοικοι, ζητούν εξηγήσεις από τις αρμόδιες Αρχές.

Γέμισαν νεκρά ψάρια η Περδίκκα και η Ροβιάτα (εικόνες)
-

(πηγή εικόνας: ΕΡΤ)

Χαμός επικρατεί στην τεχνητή λίμνη του Περδίκκα στην Πτολεμαΐδα όπου τις τελευταίες τέσσερις ημέρες εντοπίστηκαν εκατοντάδες νεκρά ψάρια.

Οι εικόνες από τις όχθες του τεχνητού φράγματος στον Δήμο Εορδαίας προκαλούν τον προβληματισμό των ψαράδων που καθημερινά βρίσκονται εκεί.

Όπως επισημαίνουν και μεταδίδει η ΕΡΤ, το φαινόμενο, κατά την πρώτη ημέρα, ήταν περιορισμένο και εντάθηκε τις τρεις επόμενες ημέρες με αποτέλεσμα ψάρια «του γλυκού νερού», όπως γριβάδια, γουλιανοί, κέφαλοι, και άλλα είδη, να ξεβράζονται κατά μήκος της ακτής.

Οι λόγοι θα πρέπει να αναζητηθούν στην ανησυχητική πτώση της στάθμης των υδάτων που επέφεραν ασφυξία στους πληθυσμούς

Πτολεμαιδα - νεκρά ψάρια

(πηγή εικόνας: ΕΡΤ)

Πτολεμαιδα - νεκρά ψάρια

(πηγή εικόνας: ΕΡΤ)

Ανησυχία και στην περιοχή της Ηλείας

Την ίδια στιγμή, έντονος προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί στην περιοχή της Ροβιάτας Ηλείας, εξαιτίας των νεκρών ψαριών που εντοπίστηκαν στην παραλία, κοντά στην εκβολή του ποταμού Κουρλέσα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της OΡΤ TV, το θέαμα των νεκρών ψαριών έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση, με τους κατοίκους να ζητούν άμεσες εξηγήσεις και μέτρα από τις αρμόδιες Αρχές. Εκφράζονται φόβοι πως το φαινόμενο μπορεί να οφείλεται σε μόλυνση των υδάτων, γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία για την ποιότητα των νερών στα οποία κολυμπούν καθημερινά ντόπιοι αλλά και επισκέπτες της Ροβιάτας. Τα ερωτήματα που τίθενται είναι πολλά, με βασικότερο την αιτία που οδήγησε στο θλιβερό αυτό περιστατικό.

Οπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, οι λουόμενοι φοβούνται για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η πιθανή μόλυνση του νερού στη δημόσια υγεία και ζητούν άμεσα μέτρα προστασίας, όπως ελέγχους στην ποιότητα των υδάτων και τη διενέργεια ερευνών για να αποκαλυφθεί η αιτία θανάτου των ψαριών.

Ερυθρά Θάλασσα - “Sounion”: Επιχείρηση διάσωσης από ελληνικό πλοίο

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης, ο “εμφύλιος διαρκείας” και η νέα διάσπαση στον ορίζοντα

Τουρκία: Η “Γαλάζια Πατρίδα” επίσημα στα σχολικά βιβλία (εικόνες) 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)