Πολιτική

10 Σεπτεμβρίου 2024 13:11 Τελευταία ενημέρωση : 10 Σεπτεμβρίου 2024 14:50

ΣΥΡΙΖΑ - Κασσελάκης: Οι επόμενες κινήσεις και τα διλήμματα

Τι λένε οι πληροφορίες του ΑΝΤ1 για τα βασικά σενάρια σχετικά με το πολιτικό μέλλον του Στέφανου Κασσελάκη και τις εισηγήσεις συνεργατών του, εν μέσω πυκνών διεργασιών για εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ με ακόμη άγνωστο αριθμό υποψηφίων Προέδρων.

ΣΥΡΙΖΑ - Κασσελάκης: Οι επόμενες κινήσεις και τα διλήμματα
-

Του Γιάννη Τσακίρη, ρεπορτάζ από το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1

Δύο εικοσιτετράωρα μετά από την δραματική συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που οδήγησε στην έκπτωση του Στέφανου Κασσελάκη από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, συνεδριάζει το μεσημέρι της Τρίτης η Πολιτική Γραμματεία για να αποφασίσει πότε θα διεξαχθεί το συνέδριο και τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών.

Οι υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη ζητούν να στηθούν γρήγορα κάλπες.

Σε όλα τα στρατόπεδα αναμένουν τις αποφάσεις του Στέφανου Κασσελάκη προκειμένου να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Πάντως, οι «87» μιλούν για τέλος εποχής, με τον Γιάννη Ραγκούση να δηλώνει χαρακτηριστικά πως «ήταν μια «δυσάρεστη παρένθεση για τον ΣΥΡΙΖΑ και την δημοκρατική παράταξη που καλώς έκλεισε. Κατά τη γνώμη μου δεν έχει επιστροφή και αυτό πιστοποιεί η διστακτικότητα που δείχνει ως προς αυτό που πομπωδώς είπε στα μέλη του κόμματος» και τον Κώστα Ζαχαριάδη να λέει στην ΕΡΤ ότι «υπήρξε μια απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής η οποία έκλεισε ένα κύκλο στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ».

Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ - πρόταση μομφής - ψηφοφορία

Από την άλλη πλευρά, βουλευτές που στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη επιμένουν πως πρέπει να διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία.

Η Νίνα Κασσιμάτη λέει χαρακτηριστικά ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «έχει μια νωπή εντολή από τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρώ ότι υπέστη αυτήν την άρση της εμπιστοσύνης από μη πολιτικά νομιμοποιημένα όργανα και άρα είναι φυσικό και επόμενο να είναι υποψήφιος».

Στο μεταξύ πάντως οι παραιτήσεις στην Κουμουνδούρου των συνεργατών του Στέφανου Κασσελάκη συνεχίζονται. Τη σκυτάλη πήρε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Βούλα Κεχαγιά.

«Υπέβαλα χθες την παραίτησή μου από τη θέση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ευχαριστώ τον Στέφανο Κασσελάκη για την εμπιστοσύνη που έδειξε προς το πρόσωπό μου. Ευχαριστώ εκείνα τα στελέχη του κόμματος που με αντιμετώπισαν συντροφικά και εκείνους τους συνεργάτες που φρόντισαν για την άψογη συνεργασία μας», έγραψε σε ανάρτηση της η Βούλα Κεχαγιά.

«Κλειστά χαρτιά» από τον Κασσελάκη

«Κλειστά» εξακολουθεί να κρατά τα χαρτιά του ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος συζητά με τους στενούς του συνεργάτες όλα τα πιθανά σενάρια ακόμη και τη δημιουργία νέου κόμματος.

Ο έκπτωτος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δέχεται εισηγήσεις προκειμένου να είναι ξανά υποψήφιος ενώ χθες το βράδυ τον επισκέφθηκε και συζήτησαν για όλα ο πρώην διευθυντής του Πολιτικού του Γραφείου, Μανώλης Καπνισάκης.

Γραφικά - Κάρτες - Κασσελάκης

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, αυτό που του λένε οι συνεργάτες του είναι πως δεν υπάρχει λόγος βιασύνης, δεν χρειάζεται να προχωρήσει σε ανακοινώσεις εν θερμώ και πως υπάρχει ο χρόνος για να πάρει την πιο σωστή απόφαση.

Μάλιστα, του πρότειναν να παραγγείλει μετρήσεις που θα δείχνουν ποιο είναι το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επίσης πως θα υποδεχόταν η κοινή γνώμη ένα νέο κόμμα από τον ίδιο.

Γραφικά - Κάρτες - Κασσελάκης

Όσον αφορά δε την ανακοίνωση της απόφασης του, του πρότειναν αυτή να μην γίνει μέσω των social media με ένα απλό βίντεο, αλλά να δημιουργήσει πολιτικό γεγονός είτε παραχωρώντας συνέντευξη Τύπου στα Μέσα Ενημέρωσης είτε σε μια ανοιχτή συγκέντρωση, mε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που τον υποστηρίζουν.

Γραφικά - Κάρτες - Κασσελάκης

Ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει λάβει καμία απόφαση, το συζητά και με την οικογένεια του και τους δικούς του ανθρώπους και φυσικά αναμένει να δει και τις αποφάσεις που θα ληφθούν σήμερα από την Πολιτική Γραμματεία, σχετικά με τον οδικό χάρτη για το συνέδριο και τις εσωκομματικές κάλπες.

Ειδήσεις σήμερα:

Ρόδος: “Κατάληψη” στο Μαντράκι από δεκάδες παράτυπους μετανάστες (εικόνες)

Social Media - Παιδιά: Η Αυστραλία θεσπίζει νόμο για την ελάχιστη ηλικία των χρηστών

Οικονομία και κοινωνία... μεγέθη αλληλένδετα

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)