Πολιτική

07 Σεπτεμβρίου 2024 15:15 Τελευταία ενημέρωση : 07 Σεπτεμβρίου 2024 19:28

ΣΥΡΙΖΑ - Κασσελάκης: Η πρόταση μομφής, ο Τσίπρας και ο Πολάκης

Τι είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για τον Αλέξη Τσίπρα τον Παύλο Πολάκη και τις εσωκομματικές διαδικασίες.

ΣΥΡΙΖΑ - Κασσελάκης: Η πρόταση μομφής, ο Τσίπρας και ο Πολάκης
-

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, εξαπέλυσε “βολές” κατά τις εσωκομματικής αντιπολίτευσης αλλά και έστειλε ένα σαφές μήνυμα προς τον Αλέξη Τσίπρα κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Κεντρική Επιτροπή, ενώ με τη σειρά του απάντησε και στο τελεσίγραφο των 100 μελών - που τελικά κατέθεσαν πρόταση μομφής για την αλλαγή ηγεσίας του κόμματος.

Μεταξύ άλλων, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε πως η εκλογή προέδρου πρέπει να γίνεται με καθολική ψηφοφορία από τη βάση, τα μέλη και τους φίλους του κόμματος.

Για τους βουλευτές «εισηγούμαι», είπε ο Στ. Κασσελάκης «την υποχρέωση κάθε υποψήφιος να είναι μέλος του κόμματος. Κατεβαίνεις με την έδρα του ΣΥΡΙΖΑ, η έδρα ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Προτείνω να καταργηθούν όλες οι φράξιες που κόστισαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Όλα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής να εκλέγονται από τις Περιφερειακές Ενότητες. Άλλους συντρόφους να εκλέγει η Ανατολική Αττική, άλλους ο νότιος τομέας, άλλους ο δυτικός», είπε στη συνέχεια.

Ανέφερε ότι δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός. «Γι αυτό τράβηξα το χαλί. Δεν μιλάω μόνο για αυτά που με συμφέρουν, μιλάω για τα δύσκολα, μιλάω για όλα», εξήγησε.

Δεν έλειψε και η αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι, «η παρέμβασή του στο συνέδριο με αιφνιδίασε. Ο σεβασμός μου είναι μεγάλος και του λέω Αλέξη έλα και ανάλαβε αλλά αν δεν θες να αναλάβεις, στήριξε τον εκλεγμένο πρόεδρο».

Συνεχίζοντας για την «Αυγή» είπε: «Οταν με 8 εκατ. κρατική χρηματοδότηση μιλούσατε για κλείσιμο Αυγής πώς θα μπορούσαν τα μέσα αυτά να λειτουργήσουν με τη μισή χρηματοδότηση; Τι κάνατε με την απόφαση του 2021; Το μουτζούρη των αποφάσεων που δεν πηρατε για να κρύβεται κάτω από το χαλί, δεν θα μου τον φορτώσει κανείς. Τον μουτζούρη των αποφάσεων, λόγω της αρχής “να μπαίνουν όλα κάτω από το χαλί” δεν θα μου τον φουρτώσει κανείς».

Ο Στέφανος Κασσελάκης, αναφέρθηκε και στον Παύλο Πολάκη και είπε: «Εγώ επιλέγω να κινούμαι και πάνω και κάτω από τα 200 μέτρα γιατί αυτή είναι η ζωή μου και η επιλογή μου»

Ανέφερε πως θα είμαι πάντα απέναντι στη χυδαιότητα και δεν με νοιάζει η επιλεκτική σιωπή όταν εγώ δέχομαι χυδαίες επιθέσεις και είπε προς τον Π. Πολάκη και σχετικά με κριτική που του έκανε για προβολή του lifestyle του πως, «αγαπητέ Παύλο ανεβάζεις φωτογραφίες με τα ψαρέματα και την οικογένειά σου και καλά κάνεις. Πού αρχίζει και πού τελειώνει το lifestyle; Μήπως είναι αυτό αποδεκτό lifestyle επειδή είναι της αντρικής σχολής. Εγώ επιλέγω να κινούμαι και πάνω και κάτω από τα 200 μέτρα γιατί αυτή είναι η ζωή μου και η επιλογή μου».

«”Face control” στον ΣΥΡΙΖΑ «τέλος», τόνισε ο κ. Κασσελάκης και αναφέρθηκε στην χρήση των social media. «Οταν στον υπόλοιπο κόσμο κάνουν ολόκληρες καμπάνιες με αυτό το μέσο, κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν να αλλάξει κάτι», εξήγησε.

Σχετικά με την αλλαγή ονόματος που πρότεινε ο κ. Κασσελάκης τόνισε: «Δεν άρεσε το όνομα, δεν έχω εγωισμό να επιμείνω. Ας τεθεί σε διαβούλευση στο συνέδριο».

Οκ. Κασσελάκης ανέφερε πως καποιοι τις τελευταίες εβδομάδες μετρούσαν κουκιά και όταν είδαν ότι δεν τους βγαίνει άλλαξαν σενάριο και ζήτησαν εκλογές. «Θα ήμουν ευτυχής και λυτρωμένος να πάω αύριο σε εκλογές γιατί δεν έχω άλλο από τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Τραγική ειρωνία να λένε ότι είμαι κολλημένος σε ένα κόμμα που όποιος δεν θέλει αλλαγές χαϊδεύει τις καρέκλες».

Ο κ. Κασσελάκης είπε επίσης, «δεν είναι άνετη η καρέκλα του προέδρου, δεν μπορώ να ακουμπήσω στην πλάτη της από τα μαχαίρια» και τόνισε, «έμαθα νωρίς κάτι που δεν έχουν μάθει άλλοι. Να διαβάζω τι λέει ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ. Αφενός έχουμε πρόεδρο και αφετέρου κουράσατε».

«Καταθέστε πρόταση μομφής εναντίον μου όπως προβλέπει το καταστατικό», είπε και πρόσθεσε, «θα διαλύσω κάθε φράξια, κάθε παραμάγαζο! Ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ, πιο ενωμένος από ποτέ, θα μιλάει η βάση», υπογράμμισε.

Τόνισε επίσης πως η βάση θα κρίνει τη μομφή και έκλεισε λέγοντας, «σας αγαπώ πολύ».

Νέα Αριστερά για Κασσελάκη: Συρρικνώνοντας προσφέρει στη ΝΔ καλύτερες υπηρεσίες απ’ ό,τι θα προσέφερε ως υπουργός της

Σχετικά με τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα δηκτική ήταν η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς. Το κόμμα στην δημόσια τοποθέτησή του υποστήριξε ότι από την δήλωση του κ. Κασσελάκη για προσφορά θέσεων ευθύνης στα κατοπινά στελέχη του, προκύπτει σαφώς ο ανιδιοτελής και πολιτικός χαρακτήρας των κινήτρων της αποχώρησής τους, επίσης χαρακτηρίζει τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ «γελοιοποιημένο, απαξιωμένο και συρρικνωμένο Τραμπικό μόρφωμα» και τον κατηγορεί ότι παράγει «τοξικότητα, παρα-πολιτική και αντι-πολιτική»:

«Ο κύριος Κασσελάκης επιβεβαίωσε σήμερα ότι στα στελέχη που συγκρότησαν τη Νέα Αριστερά προσφέρθηκαν θέσεις, καρέκλες και αξιώματα. Η αποχώρηση από το κόμμα Κασελάκη δεν έγινε για τις καρέκλες λοιπόν αλλά επειδή ήταν πέρα από προφανής η πορεία εκφυλισμού, η μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε Τραμπικό μόρφωμα, η γελοιοποιηση, η απαξίωση και τελικά η συρρίκνωση.

Σε έναν  σχεδόν χρόνο ηγεσίας Κασελάκη, το κόμμα που κάποτε κυβέρνησε τη χώρα μετατράπηκε σε ριάλιτι σόου παραγωγής τοξικότητας, παραπολιτικής και αντιπολιτικής, προσφέροντας σίγουρα πολύ καλύτερες υπηρεσίες στον κ. Μητσοτακη από ότι αν είχε δεχτεί τελικά να γίνει Υπουργός του.

Έναν χρόνο μετά επιβεβαιώνεται ότι ο κ. Κασελάκης και οι υποστηρικτές του είναι οι πραγματικοί υπονομευτές, όχι μόνο για το κόμμα τους αλλά για το σύνολο της Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου», αναφέρει η Νέα Αριστερά.

Ειδήσεις σήμερα:

NASA: Το Starliner γύρισε άδειο στην Γη για να μην κινδυνέψουν οι αστροναύτες (βίντεο)

Μέριλαντ: 16χρονος σκότωσε 15χρονο την πρώτη ημέρα του στο σχολείο (βίντεο)

Τρίκαλα: Κλείδωνε γυναίκα και παιδιά στο σπίτι, όταν έφευγε για δουλειά

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)