Τεχνολογία

25 Αυγούστου 2024 18:21

Δωδεκάνησα: Φλεγόμενος μετεωρίτης έγινε ορατός από πολλά νησιά (εικόνες)

Ένα εντυπωσιακό θέμα αντίκρυσαν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες οι οποίοι κοίταξαν το μεσημέρι της Κυριακής τον ουρανό σε Ρόδο, Κω, Καστελλόριζο και άλλα νησιά.

Δωδεκάνησα: Φλεγόμενος μετεωρίτης έγινε ορατός από πολλά νησιά (εικόνες)
-

Μια έντονη λάμψη η οποία εμφανίστηκε από φλεγόμενο άγνωστο αντικείμενο στον ουρανό προβλημάτισε τους κατοίκους τόσο στην Ρόδο, όσο και σε άλλα κοντινά νησιά.

Όπως μεταδίδει το rodosreport.gr, καταγράφηκαν πολλές μαρτυρίες στα social media καθώς το φαινόμενο έγινε αντιληπτό σε Ρόδο, Κω, Καστελλόριζο κλπ.

Πιθανότατα επρόκειτο για κάποιον φλεγόμενο μετεωρίτη (πεφταστέρι) το οποίο εισήλθε στην ατμόσφαιρα και διαλύθηκε, εν αντιθέσει με τις περισσότερες περιπτώσεις που φτάνουν στην επιφάνεια της Γης μικρά ή το πολύ, μεγαλύτερα κομμάτια τέτοιων μετεωριτών. Το ότι ήταν έντονα ορατό την ημέρα, σημαίνει ότι ήταν κάποιο πολύ μεγαλύτερο κομμάτι, οπότε και η ανάφλεξη του ήταν πιο έντονη.

Σε καθημερινή βάση μπαίνουν στην ατμόσφαιρα πολλά μετέωρα τα οποία αναφλέγονται και είναι ορατά με γυμνό μάτι τη νύχτα. Είναι όμως σπάνιες οι καταστροφές από μετεωρίτη.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, αντίστοιχη λάμψη εμφανίστηκε σήμερα στον ουρανό της Νότας Αφρικής:

Ειδήσεις σήμερα:

Λειψυδρία: Η ΕΥΔΑΠ ενεργοποιεί συμπληρωματικές πηγές για την ύδρευση της Αττικής

Σαντορίνη: Επιτέθηκαν σε λιμενικό για να “σώσουν” ανήλικο από την σύλληψη (βίντεο)

Φωκίδα: Αγριογούρουνα κάνουν μπάνιο στα Τριζόνια (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)