Αθλητικά

01 Αυγούστου 2024 12:56 Τελευταία ενημέρωση : 01 Αυγούστου 2024 19:58

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Εθνική Πόλο στα προημιτελικά

Αήττητη προχωρά η Εθνική Ελλάδος στο πόλο, μετά τη νέα της νίκη επί της ομάδας των ΗΠΑ.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Εθνική Πόλο στα προημιτελικά
-

Την πρόκριση στα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά του Παρισιού εξασφάλισε η εθνική υδατοσφαίρισης ανδρών, που επικράτησε 13-11 των ΗΠΑ και σημείωσε την τρίτη νίκη της σε ισάριθμες αγωνιστικές του Α΄ ομίλου. Την ελληνική ομάδα περιμένουν πλέον τα δύο ντέρμπι της Α΄ φάσης, αρχής γενομένης από το ματς με την πρωταθλήτρια κόσμου Κροατία το Σάββατο (3/8, 13:05), που θα καθορίσουν την κατάταξή της και το… μονοπάτι προς το βάθρο.

Τα οκτάλεπτα: 4-4, 3-2, 4-3, 2-2

Ολυμπιακοί Αώνες - Πόλο - ΗΠΑ - Ελλάδα

Το εισιτήριο για τους βραδινούς (22:47) ημιτελικούς των 200μ. μικτή ατομική πήρε ο Απόστολος Παπαστάμος στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024». Ο 23χρονος κολυμβητής άφησε πίσω του την απογοήτευση από τον αποκλεισμό από τον τελικό των 400μ. μικτή και κατάφερε, έστω και με τη 16η επίδοση, να πάρει την πρόκριση. Ο Ελληνας πρωταθλητής τερμάτισε σε 2:00.79 και ήταν ο μόνος που πέρασε με επίδοση άνω των δύο λεπτών, θα έχει όμως την ευκαιρία για μία καλύτερη κούρσα στον ημιτελικό, έστω κι αν δεν έχει ρεαλιστικές πιθανότητες να μπει στον αυριανό (2/8) τελικό του αγωνίσματος.

Ταχύτερος των προκριματικών ήταν ο Ιάπωνας Νταϊγια Σέτο με 1:57.48 και ακολούθησαν ο Βρετανός Ντάνκαν Σκοτ με 1:57.77 και το μεγάλο φαβορί του αγωνίσματος, ο Γάλλος Λεόν Μαρσάν (1:57.86), ο οποίος στοχεύει στο τέταρτο χρυσό του μετάλλιο στους Αγώνες της πατρίδας του.

Την πρόκρισή του στον τελικό της κωπηλασίας κατάφερε νωρίτερα ο Στέφανος Ντούσκος, ενώ η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη τερμάτισε 22η στα 20χλμ βάδην.

Πρόκριση στα ημιτελικά των 50 μέτρων ελεύθερο πέτυχε και ο Κριστιάν Γκολομέεβ, ενώ ο Στέργιος Μπίλας αποκλείστηκε στην παρθενική του εμφάνιση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τα βλέμματα πλέον της Ελλάδας στρέφονται στην ιστιοπλοΐα, καθώς στις 16:53 αγωνίζεται ο Βύρωνας Κοκκαλάνης.

Ειδήσεις σήμερα:

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η σέλφι που θα μείνει στην ιστορία

Τον Απόστολο Τζιτζικώστα προτείνει η Ελλάδα για Επίτροπo

Ιός του Δυτικού Νείλου: Νέοι θάνατοι στην Ελλάδα


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)