Αθλητικά

Χθες 14:13 Τελευταία ενημέρωση : Χθες 20:28

Σακελλαροπούλου σε Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες: Αποτελείτε ένα λαμπρό παράδειγμα για τους νέους μας (εικόνες)

Οι αθλητές της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού, επισκέφθηκαν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σακελλαροπούλου σε Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες: Αποτελείτε ένα λαμπρό παράδειγμα για τους νέους μας (εικόνες)
-

Συνάντηση με τους Έλληνες Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες των αγώνων του Πρισιού 2024, είχε την Πέμπτη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. 

Η Πρόεδρος, μεταξύ άλλων, συνεχάρη τους Έλληνες αθλητές και τους ευχαρίστησε για τον αγώνα που δίνουν και για τα κατορθώματά τους.

Αναλυτικά ο χαιρετισμός της Κατερίνας Σακελλαροπούλου:

"Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια σας καλωσορίζω στο Προεδρικό Μέγαρο, σε μια εκδήλωση αναγνώρισης, από πλευράς της Πολιτείας, των επιτευγμάτων σας, ατομικών και συλλογικών, αλλά κυρίως του αγώνα σας, της επιμονής και του σθένους σας. Διακριθήκατε σε ένα πεδίο ευγενούς άμιλλας, όπου εκτός από τις επιδόσεις αποτιμάται και αξιολογείται το ήθος των αθλητών? πεδίο στο οποίο όλοι σας διαπρέπετε. Η αφοσίωση στον σκοπό, ο σεβασμός στον αντίπαλο, η σεμνότητα, η αξιοπρέπεια, αρετές που δίνουν το μέτρο του ευ αγωνίζεσθαι, αποκτούν υπόσταση στο πρόσωπο του καθενός σας.

Κάθε αθλητής, κάθε αθλήτρια, στην ατομική του προσπάθεια αντιμετωπίζει προκλήσεις και αντιξοότητες. Από τους πιθανούς τραυματισμούς ως την ψυχική πίεση που υφίσταται προκειμένου να αποδώσει σε υψηλό επίπεδο, καθώς και τις όποιες ελλείψεις στο στάδιο της προετοιμασίας, ο δρόμος προς τη νίκη είναι σπαρμένος με εμπόδια. Αλλά για σας τίποτε δεν αποτελεί ανασταλτικό φραγμό. Υποτάσσοντας το σώμα στο πνεύμα, χωρίς να πτοείστε από αποτυχίες ή ήττες, καταφέρατε να φτάσετε στην κορυφή.

Ακόμα πιο δύσκολη είναι η διαδρομή προς το βάθρο των ατόμων με αναπηρία. Όλη η Ελλάδα παρακολούθησε με δέος την προσπάθειά σας, συνειδητοποιώντας πόση δύναμη και αντοχή χρειάζεται να επιστρατεύσει ένας αθλητής που αντιμετωπίζει κινητικά, αισθητηριακά ή άλλα προβλήματα, ώστε να αφοσιωθεί στην άκρως απαιτητική διοργάνωση των Παραολυμπιακών Αγώνων. Πόση αποφασιστικότητα και πόση βούληση, αδάμαστη. Όσοι συμμετείχαν στους αγώνες αυτούς, ανεξαρτήτως διακρίσεων, αξίζουν τον απεριόριστο θαυμασμό μας.

Θέλω να σας συγχαρώ με την καρδιά μου και να σας ευχαριστήσω εκ μέρους όλων των Ελλήνων. Πιστοί στο ολυμπιακό ιδεώδες, δεν καταξιωθήκατε μόνο ατομικά, αλλά αναδείξατε την πατρίδα μας παγκοσμίως. Αποτελείτε ένα λαμπρό παράδειγμα για τους νέους μας. Η ηθική ακεραιότητα, η αυτοπειθαρχία, η εργατικότητα και η συνέπεια που επιδεικνύετε σε κάθε σας βήμα συνθέτουν ένα πρότυπο βίου που ενθαρρύνει και εμπνέει.

Σας εύχομαι κάθε καλό."


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Ερντογάν απολαμβάνει φραπέ σε καφετέρια στην Άγκυρα (βίντεο)

Λίβανος - Κατασκευάστρια βομβητών: Οι ασύρματοι που εξερράγησαν δεν παράγονται εδώ και δέκα χρόνια

Κόκκινα δάνεια - Κακλαμάνης: Οι 11, οι νέες παρεμβάσεις και το “κάρφωμα” στον Χατζηδάκη (βίντεο)


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)