Κόσμος

29 Ιουλίου 2024 11:38

Γαλλία: Νέο σαμποτάζ και σύλληψη για το χάος στους σιδηροδρόμους

Την ώρα που ανακοινώθηκε η σύλληψη υπόπτου για το σαμποτάζ στους γαλλικούς σιδηροδρόμους, οι οπτικές ίνες περιφερειών της Γαλλίας επλήγησαν.

Γαλλία: Νέο σαμποτάζ και σύλληψη για το χάος στους σιδηροδρόμους
-

Ακτιβιστής της άκρας αριστεράς συνελήφθη χθες σε εγκατάσταση της εταιρείας των γαλλικών σιδηροδρόμων SNCF, έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές.

Την ίδια ώρα, αστυνομικές πηγές αναφέρουν «σαμποτάζ» σε δίκτυα οπτικών ινών πολλών παρόχων σε έξι περιφέρειες της Γαλλίας.

Η περιοχή του Παρισιού δεν έχει πληγεί.

"Όλα τα τρένα" υψηλής ταχύτητας (TGV) του σιδηροδρομικού δικτύου της Γαλλίας κινούνται "κανονικά" σήμερα το πρωί, τρεις ημέρες μετά τις ενέργειες δολιοφθοράς που διαπράχθηκαν ανήμερα της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, βεβαίωσε ο υπουργός Μεταφορών Πατρίς Βεργκριέτ.

"Σας το επιβεβαιώνω, σήμερα (Δευτέρα) το πρωί, όλα τα τρένα κινούνται, και στην γραμμή Est (σ.σ. εξυπηρετεί την ανατολική Γαλλία) --όπου αυτό γίνεται από το Σάββατο--, την γραμμή Atlantique (σ.σ. εξυπηρετεί τη δυτική Γαλλία), όπου χθες (Κυριακή) βρισκόμασταν ήδη σε μια σχεδόν φυσιολογική κατάσταση, και στην (γραμμή) Nord (σ.σ. εξυπηρετεί τη βόρεια Γαλλία), όπου χθες είχαμε τρία στα τέσσερα τρένα, σήμερα η κυκλοφορία είναι κανονική", δήλωσε ο Βεργκριέτ στο RTL.

Ειδήσεις σήμερα:

Λίβανος: Νεκροί από ισραηλινή επίθεση

Ολυμπιακοί Αγώνες - Σηκουάνας: Ούτε σήμερα η προπονήση για το τρίαθλο

Ξάνθη: Δύο νεκροί και τρεις τραυματίες σε σύγκρουση ΙΧ με φορτηγό (εικόνες)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)