Παράξενα

18 Ιουνίου 2024 16:12

Μαγιόρκα: Ντόπιοι διώχνουν τουρίστες από τις παραλίες (βίντεο)

Αν μη τι άλλο ασυνήθιστες εικόνες και καταστάσεις βιώνουν επισκέπτες του ισπανικού θερέτρου, όπου κάτοικοι ζητούν να φύγουν οι τουρίστες για να “απολαύσουν” οι ίδιοι τον τόπο τους.

Μαγιόρκα: Ντόπιοι διώχνουν τουρίστες από τις παραλίες (βίντεο)
-

Απίστευτες σκηνές διαδραματίζονται στην Μαγιόρκα της Ισπανίας, με ντόπιους να διώχνουν τουρίστες από ορισμένες παραλίες, σε μια προσπάθεια όπως αναφέρουν να «απολαύσουν» τον τόπο τους, που έχει γίνει πόλος έλξης μαζικού τουρισμού.

Σε βίντεο που έχει αναρτηθεί στην βρετανική Daily Mail, γυναίκες και άνδρες διώχνουν τους τουρίστες από μονοπάτια και παραλίες, λέγοντας τους ότι έχουν κάνει «κατάληψη» στις παραλίες και δεν επιτρέπουν στους ντόπιους να χαρούν τις ομορφιές της περιοχής τους.

Διαδηλωτές χειροκροτούν ειρωνικά και κοροϊδεύουν επισκέπτες που απομακρύνονταν από την παραλία, ενώ άλλοι εξέφραζαν οργή, κρατώντας πλακάτ με μήνυμα στους τουρίστες «Προσοχή στους ντόπιους, είμαστε θυμωμένοι».

Περισσότεροι από 200 ακτιβιστές κατέβηκαν στο διάσημο Calo des Moro, αγαπημένο τόπο των influencers και των τουριστών, για να... παρενοχλήσουν παραθεριστές που έκαναν ηλιοθεραπεία ή έκαναν το μπάνιο τους στην θάλασσα.

Η ομάδα Grassroots Mallorca Platja Tour κάλεσε τους ντόπιους να καταλάβουν τον ειδυλλιακό όρμο, που είναι γνωστός παγκοσμίως.

Στο προφίλ της ομάδας στα social media αναφέρεται: «Ποιος άνδρας ή ποια γυναίκα από τη Μαγιόρκα θα σκεφτόταν να πάει στο Calo des Moro μια καλοκαιρινή Κυριακή; Είναι αδύνατον! Είναι γεμάτο από Instagrammers που θα πάνε μόνο για να βγάλουν μια φωτογραφία!».

Οι ντόπιοι «κατηγορούν» τους τουρίστες και για την αύξηση των τιμών των ακινήτων κατά 250% σε μια δεκαετία, ενώ οι μισθοί παραμένουν στάσιμοι στην Ισπανία, όπως σημειώνει η Daily Mail.

Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Κλείδωσε τον 7χρονο γιο της στο σπίτι κι έφυγε

Κούγιας - Κασσελάκης: Ο Λύτρας, η “αντρική συμπεριφορά” και τα χυδαία σχόλια για τον Τάιλερ

Οι Sotheby’s προχωρούν στη μεγαλύτερη δημοπρασία... σαμπάνιας

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)