Κλίμα

16 Οκτωβρίου 2024 22:11

“Daniel”: Οι φυσικές καταστροφές αυξάνουν τα ασφάλιστρα (βίντεο)

Υποχρεωτική γίνεται η ασφάλιση των επιχειρήσεων, με τζίρο πάνω από 500 χιλιάδες ευρώ.Οι φυσικές καταστροφές, αυξάνουν τα ασφάλιστρα, ενώ όπως παρουσιάζει στο ρεπορτάζ του ο Τάσος Τέλλογλου, οι αποζημιώσεις που καταβλήθηκαν μόνο για τον “Daniel”, πλησιάζουν τα 400 εκατομμύρια ευρώ.

“Daniel”: Οι φυσικές καταστροφές αυξάνουν τα ασφάλιστρα (βίντεο)
-

Η επιχείρηση συσκευασίας τροφίμων στον δρόμο από τη Λάρισα προς το Συκούριο χτυπήθηκε με πολύ άγριο τρόπο στην διάρκεια της καταστροφής του “Daniel” πριν από ένα χρόνο.

Επί πολλές μέρες οι  500 εργαζόμενοι δεν ήταν σε θέση να προσεγγίσουν το εργοστάσιο των 200 στρεμμάτων και παρατηρούσαν την κατάσταση από μακριά.

Ο Γιώργος Μπραίμης, διευθύνων σύμβουλος λέει στον ΑΝΤ1 και τον Τάσο Τέλλογλου ότι «ήταν η 11η Σεπτεμβρίου για μας, οι δίδυμοι Πύργοι, με την μόνη διαφορά ότι δεν είχαμε θύματα. Ήταν η απόλυτη καταστροφή».

Όταν τα νερά άρχισαν να τραβιόνται, οι παραγγελίες έπρεπε να παραδοθούν με κάποιο τρόπο, το εργοστάσιο έπρεπε να δουλέψει μετά από ένα μήνα άρχισε να δουλεύει, αλλά το νερό είχε κάνει ύπουλη δουλειά, μηχανήματα που φαίνονταν εντάξει είχαν χαλάσει. «Το νερό δεν ξέρεις πόση ζημιά σου έχει κάνει πλακέτες , μοτέρ μηχανές είχανε χαλάσει» εξηγεί ο Γιώργος Μπραιμης.

Στον περιβάλλον του εργοστασίου βλέπουμε ντανιασμένα τα χαλασμένα μηχανήματα που δεν κατάφεραν να αναστήσουν οι εργαζόμενοι καθώς το νερό έφτασε τα 2 μέτρα .

 Ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου εξηγεί ότι τα 21 εκατομμύρια αποζημιώσεις που καταβλήθηκαν στην επιχείρηση που διευθύνει ο Μπραίμης δεν ήταν τα μόνο μετά τον “Daniel”, «ο “Daniel” κόστισε 2,5 δισ. ευρώ στο κοινωνικό σύνολο , δώσαμε 370 εκατομμύρια αποζημιώσεις , ο μεγάλος επιχειρηματίας τείνει να είναι ασφαλισμένος ο μικρός ανασφάλιστος»

Η Κυβέρνηση τώρα υποχρεώνει όλες τις επιχειρήσεις με τζίρο άνω των 500.000 ευρώ να ασφαλιστούν .

Για τις περισσότερες οι ασφαλιστές θα έχουν την κάλυψη των αντασφαλιστών τους των εταιρειών με τις οποίες μοιράζονται τους κινδύνους για λίγες όχι «για μερικές εταιρείες ζητάμε από την κυβέρνηση να πάρει μια φέτα του κινδύνου και να προχωρήσει στα αναγκαία έργα» όπως εξηγεί ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου.

Για την επιχείρηση συσκευασίας τροφίμων στο Συκούριο κάθε ευρώ της ασφάλειας που πλήρωνε έπιασε τόπο αλλά φυσικά μετά την πληρωμή της αποζημίωσης το ασφάλιστρο της ανέβηκε

«Είμαστε με διαπραγματεύσεις , τα ασφάλιστρα θα πάνε παραπάνω αλλά είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε το αυξημένο κόμιστρο» λέει ο Γιώργος Μραιμης.

Πάντως η ασφαλιστική αγορά σημειώνουν ότι τα ασφάλιστρα αυξήθηκαν 8 με 9% μετά τον “Daniel”. Δεν είμαστε Φλόριντα. Ακόμα.

Ειδήσεις σήμερα:

Σωκράτους: Προφυλακιστέος ο 39χρονος που συνελήφθη με όπλο και εκρηκτικά

Μεταναστευτικό: Φονικά ναυάγια σε Γαύδο και Κω μέσα σε λίγες ώρες

Ταμείο Ανάκαμψης: Εκταμιεύθηκε το 1 δις της 4ης δόσης

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)