Καιρός

Χθες 19:08

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας την Κυριακή

Που θα είναι εντονότερα τα φαινόμενα. Πόσο θα υποχωρήσει η θερμοκρασία. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Στο Ιόνιο, τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη και πιθανώς τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού το βράδυ, εκτός από τη Θράκη όπου και εκεί τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.Το μεσημέρι στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια θα σημειώσει μικρή πτώση ενώ στις υπόλοιπες περιοχές δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα δυτικά και τα βόρεια θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς (στη δυτική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη). Στις υπόλοιπες περιοχές τους 27 με 29 και κατά τόπους στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 και τοπικά έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα. Τα φαινόμενα θα διατηρηθούν στη Θράκη ενώ βελτίωση αναμένεται στη ανατολική Μακεδονία από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ. Τις βραδινές ώρες στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 με 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 με 26 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην ανατολική Πελοπόννησο (κυρίως τα δυτικά τμήματα) νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές της Πελοποννήσου και την Εύβοια, λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες, με πιθανότητα τοπικών βροχών. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 και τοπικά έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις Κυκλάδες αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5, πρόσκαιρα στις δυτικές Κυκλάδες τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 και στην Κρήτη έως 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από τις απογευματινές ώρες. Στα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 και κατά τόπους στα νότια έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες, με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα δυτικά τμήματα. Οι άνεμοι δυτικών διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ανατολικά προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θράκη και μέχρι το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και στα δυτικά ηπειρωτικά θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά. Στα δυτικά και τα βόρεια θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 26 με 28 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Καναδάς: Παιδί πέθανε από λύσσα - Βρέθηκε νυχτερίδα στο δωμάτιό του

“Cassandra” - Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Πού θα συνεχιστούν τα φαινόμενα

Πύργος: Άνδρας κατέρρευσε από την ασιτία

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)