Κλίμα

Σήμερα 12:10

“Cassandra” - Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Που και πότε θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες

Πότε ξεκινούν τα έντονα φαινόμενα στην χώρα μας και πόσο θα διαρκέσουν, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για την επιδείνωση του καιρού.

“Cassandra” - Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Που και πότε θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες
-

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 03-10-2024/1200C, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Επισημαίνεται πως δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό δελτίο.

Πιο συγκεκριμένα με τη διέλευση ενός ψυχρού μετώπου ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση στη χώρα μας, με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες από νωρίς το απόγευμα σήμερα Παρασκευή (04-10-24) μέχρι το βράδυ του Σαββάτου (05-10-24). Από τα έντονα φαινόμενα θα επηρεαστούν η δυτική Ελλάδα και τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας.

Αναλυτικά:

Παρασκευή (04-10-24)

Από νωρίς το απόγευμα κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται αργά τη νύχτα στα βορειοδυτικά (περιοχή Κέρκυρας - Ηπείρου).

Το Σάββατο (05-10-24) τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α) Από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι το απόγευμα στη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τα νοτιότερα νησιά του Ιονίου.

β) Από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα ανατολικότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ σφυροκοπά ασταμάτητα τον Λίβανο

ΑΑΔΕ: Μείωση προστίμων για όποιον αποδεχθεί τον... έλεγχο της Εφορίας!

Καρπενήσι: Δεκάδες φοιτητές κατέληξαν στο νοσοκομείο

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)