Αθλητικά

24 Αυγούστου 2024 22:50

Παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένια μετάλλια για Φίτσιου και Παπακωνσταντίνου

Συνεχίζονται οι διακρίσεις για την ελληνική αποστολή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Δύο χάλκινοι Ολυμπιονίκες στο Παρίσι, πήραν ασημένια μετάλλια στον Καναδά.

Παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένια μετάλλια για Φίτσιου και Παπακωνσταντίνου
-

Ο «χάλκινος» Ολυμπιονίκης στο Παρίσι, Αντώνης Παπακωνσταντίνου, αναδείχτηκε «ασημένιος» Παγκόσμιος Πρωταθλητής απόψε (24/8), στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας, συνεχίζοντας τις επιτυχίες για την ελληνική αντιπροσωπεία.

Στην Αγία Αικατερίνη του Καναδά, στον τελικό του σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών, ο Έλληνας κωπηλάτης τερμάτισε στην 2η θέση με χρόνο 7:31.65.

Έδωσε μάχη με τον Ιρλανδό Πολ Ο'Ντόνοβαν που όμως πέρασε κατά 2΄΄ νωρίτερα τη γραμμή του τερματισμού.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Πολ Ο'Ντόνοβαν είχε επίδοση 06:49.68. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Ιταλός Νιλς Τόρε με 06:52.64.

Κωπηλασία - Παπακωνσταντίνου

Κωπηλασία - Φίτσιου

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Ζωή Φίτσιου στο σκιφ ελαφρών βαρών

Μετά το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, μαζί με τη Μιλένα Κοντού (διπλό σκιφ ελαφρών βαρών), η Ζωή Φίτσιου κατέκτησε απόψε (24/8) το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας.

Αν και στον τελικό είχε προκριθεί με τον καλύτερο χρόνο από τις ημιτελικές σειρές, στον συγκλονιστικό τελικό, μετά από μάχη, πέρασε δεύτερη τη γραμμή του φίνις, με χρόνο 7:31.65.

To χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ρουμάνα Ιονέλα Λίβια Κόζμιουτς με χρόνο 07:29.92, δηλαδή λιγότερο από 2 δεύτερα μπροστά από τη Ζωή Φίτσιου.

Το χάλκινο μετάλλιο κρέμασε στο στήθος η Σιόμπχαν Μακκρόαν από την Ιρλανδία με 07:32.94.

Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε ο Χρήστος Γιανναράς

Καλοχώρι Θεσσαλονίκης: Στέρεψε η λιμνοθάλασσα και θυμίζει... στέπα (βίντεο)

Αυτοψία του ΑΝΤ1 στα “δύσκολα” λιμάνια: Τι λένε πλοίαρχοι για Τήνο, Μύκονο και... Ραφήνα (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)