Πολιτική

30 Ιουλίου 2024 11:25 Τελευταία ενημέρωση : 30 Ιουλίου 2024 19:53

Υπουργικό Συμβούλιο - Μητσοτάκης: Τα μέτρα κατά της ακρίβειας δεν “πάνε διακοπές” (εικόνες)

Τι ανέφερε ο πρωθυπουργός κατά την τελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου όσον αφορά την ακρίβεια, την παιδεία, τις μεταρρυθμίσεις και την φωτιά στην Εύβοια.

Υπουργικό Συμβούλιο - Μητσοτάκης: Τα μέτρα κατά της ακρίβειας δεν “πάνε διακοπές” (εικόνες)
-

Το μήνυμα ότι η καθημερινότητα και οι μεταρρυθμίσεις παραμένουν και το καλοκαίρι στο επίκεντρο των πολιτικών της κυβέρνησης έστειλε κατά την εισήγησή του στην τελευταία, πριν τις διακοπές, συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «η δουλειά συνεχίζεται στην καρδιά καλοκαιριού. Τα μέτρα δεν πάνε διακοπές», προσθέτοντας ότι «στο πρώτο μέτωπο, της ακρίβειας, έχουμε ενθαρρυντικές ειδήσεις, βελτιωμένη εικόνα πληθωρισμου, μείωση τιμών στα σούπερ μάρκετ, τα μέτρα αρχίζουν και αποδίδουν. Σήμερα ψηφίζεται στη Βουλή η σχετική διάταξη για κατεπέιγουσα παρέμβαση στην αγοράς ενέγειας. Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ενεργήσει προς όφελος των καταναλωτών. Ελπίζουμε πως θα είναι κάτι που δεν θα χρειαστεί να κάνουμε πιο συχνά. Παραμένεουμε σε απόλυτη εγρήγορση για την εύρυθμη λειτουργία αγοράς».

Ο πρωθυπουργός επισήμανε, επίσης, ότι «θέτουμε σε εφαρμογή μεταρρυθμίσεις για την εκπαίδευση και αναφέρομαι στο Ψηφγιακό Φροντιστήριο, που παρουσιάσαμε πριν μερικούς μήνες και τίθεται σε εφαρμογή από Σεπτέμβριο για όλους τους μαθητές Λυκείου. Είναι μια ανακούφιση για τις οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν φροντιστήρια και βρίσκονται σε ακριτικές και απομονωμένες περιοχές της Ελλάδας».

Κυριάκος Μητσοτάκης - Υπουργικό Συμβούλιο

Όσον αφορά στα νομοσχέδια που συζητούνται στο Υπουργικό, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο Κτηματολόγιο, λέγοντας ότι «θα συζητήσουμε το νομοσχέδιο που θα δώσει ψηφιακή ώθηση στην Κτηματογράφηση, μια εκκρεμότητα αιώνων. Η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί σχεδόν στο σύνολο επικράτειας το 2025. Θα έχουμε οργανωμένο κτημστολόγιο για πρώτη φορά. Οι πολίτες θαα πάψουν να ταλαιπωρούνται από γραφειοκρατία με τη βοήθερια της Τεχνητής Νοημοσύνης. Θέλουμε να μειώσουμε κόστος και φόρτο εργασίας με έξυπνες ιδέες και λύσεις για τη διόρθωση εγγράφων και την επιτάχυνση των αποφάσεων», ενώ αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο, όπως είπε, θα συμβάλλει στην επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης.

Τέλος, αναφέρθηκε στη μεγάλη φωτιά η οποία εκδηλώθηκε στην Εύβοια, ευχαρίστησε τους πυροσβέστες για τη δουλειά τους και έκλεισε την εισαγωγική του τοποθέτηση ευχόμενος στους υπουργούς καλή ξεκούραση στις ολιγοήμερες διακοπές τους, δίνοντας ραντεβού μαζί τους για το επόμενο υπουργικό συμβούλιο στα τέλη Αυγούστου.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Υπουργικό Συμβούλιο

Ειδήσεις σήμερα:

Κρήτη: Η στιγμή των πυροβολισμών κατά επιχείρησης (βίντεο)

Βενεζουέλα: Φονικές διαδηλώσεις, χάος και διπλωματική απομόνωση μετά τις εκλογές (εικόνες)

Ολυμπιακοί Αγώνες - Σηκουάνας: Νέα αναβολή στις προπονήσεις

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)