Κοινωνία

20 Ιουλίου 2024 10:18 Τελευταία ενημέρωση : 20 Ιουλίου 2024 14:42

Πλατεία Βικτωρίας: Επεισόδια με δεκάδες συλλήψεις (βίντεο)

Ένταση και προσαγωγές σημειώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στην Πλατεία Βικτωρίας.

Πλατεία Βικτωρίας: Επεισόδια με δεκάδες συλλήψεις (βίντεο)
-

(Πηγή εικόνας: facebook/ Land & Freedom)

Ένταση με προσαγωγές που μετατράπηκαν στην μεγάλη πλειονότητα τους σε συλλήψεις, σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη συμβολή των οδών Δεριγνύ και Αχαρνών, στο κέντρο της Αθήνας, μεταξύ αλληλέγγυων στις καταλήψεις και αστυνομικών.

Μετά τα επεισόδια σημειώθηκαν 40 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 32 μετατράπηκαν αργότερα σε συλλήψεις, ενώ οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ.

Απέναντι από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 200 αλληλέγγυοι από τις 21:30 το βράδυ για να δείξουν την στήριξή τους στους προσαχθέντες.

Η πορεία είχε ανακοινωθεί εδώ και λίγες ημέρες μετά την διακοπή της υδροδότησης στην Κατάληψη Στέγης στη Νοταρά 26 στα Εξάρχεια με την συμμετοχή πολλών καταλήψεων, ως απάντηση στις αστυνομικές επιχειρήσεις σε καταλήψεις.

Ποιοι ήταν οι λόγοι της πορείας
Σε ανακοίνωση της Κατάληψης Νοταρά αναφέρεται πως μέσα σε λίγους μήνες έχουν σημειωθεί πολλές επιχειρήσεις εκκαθάρισης καταλήψεων.

Στις ανακοινώσεις πριν την πορεία, καταλήψεις και μέλη αυτών, ανάμεσά τους οι καταλήψεις στέγης, έθεταν τον «εξευγενισμό-gentrification» ως κύριο λόγο των αστυνομικών επιχειρήσεων στις καταλήψεις, ενώ καθώς η πορεία διαλύθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα από την εκκίνησή της, θεωρούν πως έγινε για να μην αμαυρωθεί η εικόνα της χώρας στους τουρίστες.


Ειδήσεις σήμερα:

Εορτολόγιο - 20 Ιουλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Φωτιά σε κτήριο στο κέντρο της Αθήνας

Τέμπη - Πλακιάς: Τα οστά που βρέθηκαν στο Κουλούρι ανήκαν στα παιδιά μου (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)